Uluitor! Gigantul Nike le-a dat celor de la FC Barcelona bani de transferuri, deși nu a existat un contract între cele două părți din 2016

1 lună in urmă 35

Celebra firmă americană Nike și FC Barcelona fac afaceri împreună în absența unui contract oficial din 2016, un lucru ce pare ireal, în condițiile în care gigantul din SUA a virat bani pentru a ajuta campania de transferuri a catalanilor.

O înțelegere între cele două părți nu a fost semnată din mai multe motive, dintre cele mai variate.

Gigantul Nike produce echipament pentru Barcelona din 1998, dar un acord între cele două entități nu mai există din 2016 încoace

Conform spaniolilor de la EFE, au existat mai multe precontracte semnate însă nu s-a ajuns până acum la finalizarea înțelegerii.

Lipsa unui contract ferm este în primul rând urmarea logică a diferențelor de opinie între cele două părți, la care se adaugă criza globală generată de pandemia de COVID-19 și scandalul provocat de demiterea lui Bartomeu, urmată de alegerea unui nou președinte al Barcelonei.

Toate aceste amânări au dus la apariția unor tensiuni între partenerii de discuții. În mai 2016, președintele de atunci al catalanilor, Josep Bartomeu, a anunțat prelungirea înțelegerii cu Nike până în 2028, deși acordul aflat în vigoare atunci urma să expire abia în 2018.

În prezent, firma americană îi plătește Barcelonei 105 milioane de euro în fiecare sezon, o sumă care poate ajunge la 155 de milioane de euro, în funcție de bonusurile de performanță care sunt atinse.

Potrivit unor surse apropiate de negocierile contractuale dintre părți, cei de la Nike ar fi inclus un favor făcut Barcelonei în acordul semnat în 2016 și care urma să intre în vigoare abia peste doi ani de zile, adică în 2018.

Au dat bani de transferuri fără să aibă ceva scris

Astfel, gigantul american i-a dat bani Barcelonei fără să existe un contract în acest sens, deoarece catalanii aveau nevoie de fonduri pentru aducerea de jucători în perioada de mercato din acea vară.

După criza generată de pandemia de coronavirus, au apărut și tensiunile între conducerea Barcelonei și cei de la Nike.

Firma americană consideră că în condițiile actuale ale pieței globale suma pe care continuă să o plătească Barcelonei nu reflectă realitatea din acest moment.

Deși au existat mai multe runde de negocieri între președintele blaugrana Joan Laporta și cei de la Nike, până acum nu s-a ajuns la nicio concluzie în ceea ce privește un nou acord între părți și catalanii par să tergiverseze intenționat semnarea unei noi înțelegeri cu gigantul de peste Ocean.

The post Uluitor! Gigantul Nike le-a dat celor de la FC Barcelona bani de transferuri, deși nu a existat un contract între cele două părți din 2016 appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă