Uluitor! Decizia lui Becali a îngropat-o pe FCSB » Patronul și-a umplut buzunarele, dar a nimicit echipa

1 lună in urmă 1

Gigi Becali e mai bogat cu 11 milioane de euro, bani pe care deja i-a primit în întregime pe transferul lui Man, însă FCSB resimte din plin golul lăsat de plecarea fotbalistului său. De când Man a fost cedat, liderul a disputat 5 meciuri și a pierdut nu mai puțin de 3 dintre ele, în toate acestea nereușind să marcheze. De fapt, modul în care a arătat întreg sezonul actual nu lasă loc dubiilor în privința faptului că echipa era cu adevărat dependentă de Dennis.

Până să fie vândut, el mai absentase în doar două confruntări, în luna septembrie, când a fost infectat cu SARS-CoV-2. Nici atunci FCSB n-a știut să se descurce și a clacat: 0-2 cu Liberec în Europa și 2-5 la Iași, în Liga 1. Au fost meciuri în care nu doar Man a absentat din cauza testelor pozitive, însă atunci când el s-a aflat pe teren în câteva jocuri în care efectivul a fost descompletat din cauza coronavirusului, FCSB a ieșit foarte bine: calificarea din Serbia, cu Backa Topola, și victoriile din campionat, 3-0 cu Argeș și 3-2 cu Dinamo, la acest ultim joc unii dintre jucători evoluând, practic, direct după ce au ieșit din carantină.

FCSB era dependentă de Dennis Man

De fiecare dată, Man a fost omul meciului. Cu Backa Topola a reușit un hattrick, la fel și cu Argeș, iar cu Dinamo a dat o pasă de gol și a scos penalty-ul din care s-a înscris golul victoriei.

Comparația FCSB cu Man versus FCSB fără Man conține concluzii uluitoare. Cu el, media golurilor marcate pe meci de FCSB a fost de 2,5, una demnă de a doua jumătate a anilor '80, când Steaua a avut cea mai bună trupă din istoria fotbalului românesc. Fără Man, în cele 7 partide, echipa n-a atins nici măcar nivelul de un gol înscris pe meci!

Cu Man în echipă, FCSB a reușit două calificări în Europa League, cu Șirak și Backa Topola, iar în momentul în care a fost vândut, roș-albaștrii erau pe primul loc cu un avans de 1 puncte peste CFR și 6 peste Craiova. Fără Man, FCSB a fost eliminată din Europa, scoasă și din Cupa României, iar CFR și Craiova au recuperat deja unul, respectiv două puncte!

FCSB cu Man pe teren în acest sezon

20 de meciuri în toate competițiile 75% victorii 10% eșecuri 2,5 goluri marcate pe meci

FCSB fără Man pe teren în acest sezon

7 meciuri în toate competițiile 28% victorii 72% eșecuri 0,85 goluri marcate pe meci

Ce a reușit Dennis Man în actualul sezon la FCSB

COMPETIȚIEMECIURIGOLURIPASE DE GOL
Liga 118145
Europa231
TOTAL20176

7,10e media notelor GSP din acest sezon pentru Man, fiind singurul fotbalist din lotul FCSB-ului care trece de 7,00. Următorii în ierarhie sunt Straton (6,67), Fl. Tănase (6,60), Moruțan (6,4) și Oct. Popescu (6,20)

La Parma nu contează

De când a plecat în Italia, în Serie A s-au disputat 3 etape. A fost folosit de fiecare dată de antrenorul Parmei, însă puțin și foarte puțin, ca minute, iar randamentul său ofensiv a fost inexistent. În primul joc, deplasare la Napoli, a bifat un sfert de oră, apoi împotriva Bolognei, acasă, a fost introdus la pauză, iar la Verona, luni seară, s-a apelat la el abia în minutul 85. În toate cele 3 întâlniri, Parma a fost învinsă și e penultima în clasament, la 4 puncte distanță de ultimul loc care asigură evitarea retrogradării.

Pe urmele copilăriei lui Octavian Popescu! Reportaj GSP în Nucet

Citește mai multe știri despre FCSB:

Olimpiu Moruțan, dorit de un club important din Europa! Antrenorul și-a dat acordul pentru mutareCum este elevul Octavian Popescu » Gazeta a stat de vorbă cu dirigentele lui: „Vă zic un secret”

Dat în urmărire de polițiști, Ioan Niculae a intrat în direct la Antena 3. Anunțul făcut de omul de afaceri

Libertatea

Playtech: Probleme mari cu rapelul Pfizer. Specialiștii cer întârzierea lui de urgență, ce se întâmplă
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă