Ultimul războinic al tribului indigen Juma din Brazilia a murit de COVID-19

1 lună in urmă 2

Indigenul războinic Amoim Aruka, ultimul bărbat care supravieţuise exterminării tribului Juma din Brazilia, a murit miercuri de COVID-19, la vârsta de 86 de ani, au informat surse locale, citate de EFE, preluată de Agerpres.

Aruka a încetat din viaţă într-un spital din Porto Velho, capitala statului Rondonia (nord, din Amazonia), unde se afla internat din 2 februarie din cauza complicaţiilor asociate noului coronavirus, potrivit Asociaţiei de Apărare Etnoambientală Kaninde.

Indigenul octogenar a fost transportat cu probleme respiratorii la Spitalul Regional din Huamaita, în statul Amazonas, şi de aici, din cauză că se afla în stare gravă, a fost dus la Porto Velho. Trupul neînsufleţit al lui Aruka va fi transportat din nou la Huamaita, unde va fi înmormântat.

Acum o jumătate de veac, tribul Juma avea 15.000 de membri, însă mai multe asasinate comise de mineri şi de proprietari de pământuri care au invadat zona, atacuri ale unor animale şi boli letale au redus drastic numărul populaţiei, la doar patru persoane în acest an.

În condiţiile în care tribul Juma a fost practic exterminat, cele trei fiice ale lui Aruka s-au căsătorit cu membri ai tribului Uru-Eu-Wau-Wau, iar din acest motiv sângele nepoţilor lui Aruka nu este 100% Juma.

sursa foto: Pixabay

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă