Ultimele pregătiri pe Arena Națională pentru primul meci găzduit de România la Euro 2020

1 lună in urmă 40

Austria – Macedonia de Nord este primul meci din istorie pe care România îl organizează la EURO. Partida se va juca astăzi, de la ora 19.00, pe Arena Naţională, unde sunt așteptați 13.000 de spectatori, scrie GSP.

Este o zi istorică pentru România, care găzduiește azi un meci din grupele unui turneu european de fotbal. Pregătirile pentru meciul cde diseară sunt pe ultima sută de metri. Cei care vor merge să vadă partida trebuie să respecte reguli stricte.

De asemenea, străzile din jurul stadionului sunt închise, iar harta acestora e disponibilă în aplicația de ticketing.

Ce reguli trebuie respectate la meciul de pe Arena Națională

Suporterii au putut intra pe Arena Națională încă de la ora 16.00 pe baza biletelor şi a brăţărilor de acces care confirmă fie faptul că s-au vaccinat împotriva Covid-19, fie au un test negativ.

Dacă nu intră la această categorie, ei se vor putea testa rapid la unul dintre centrele agreate, informează GSP.

După această procedură aceștia vor merge la stadion și vor pătrunde pe una dintre cele 3 intrări pe baza unui bilet regăsit într-o aplicație de pe smartphone.


WhatsApp Image 2021-06-13 at 16.43.27Icon photoVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 5

De asemenea, înainte de a intra pe Arena Națională, suporterii vor fi supuşi unui control corporal preventiv din partea agenților de pază ai firmei de securitate contractată de către organizator, pentru a evita introducerea pe stadion a unor materiale sau obiecte ce pot pune în pericol siguranţa spectatorilor.

O altă recomandare a jandarmilor este evitarea deplasării în grupuri mari către sau de la stadion.


Aproximativ 2.000 de jandarmi, poliţişti şi pompieri vor fi mobilizați în imediata apropiere a Arenei Naţionale, precum şi pe traseele de deplasare a suporterilor.

Regulile impuse de organizator şi de legislaţia în vigoare pentru a asista din tribune la meciurile EURO 2020 de pe Arena Naţională din Bucureşti pot fi accesate pe pagina oficială www.frf.ro, fie prin intermediul aplicaţiei EURO 2020.

Protest la adresa UEFA

Azi, cu doar câteva ore înainte de primul meci, o parte dintre fanii României au protestat la adresa UEFA, chiar în fața Arenei Naționale. Câțiva fani au afișat un banner în fața celui mai mare stadion din România, cu mesajul „UEFA MAFIA”, pentru a protesta împotriva forului continental, potrivit GSP.

În plus, Gruparea „Uniți Sub Tricolor” a postat și un mesaj acid la adresa UEFA, în care explica de ce protestează și ce-i nemulțumește. Fondatorul grupării este  George Simion, liderul AUR, este una dintre principala formațiune de fani care sprijină echipa națională a României. 


Bucureștiul va găzdui patru meciuri de la Euro 2020, trei în cadrul Grupei C, plus o optime de finală.

Echipele Austriei, Ucrainei și Macedoniei de Nord vor juca în grupă pe Arena Națională, pe 13 iunie, 17 iunie și 21 iunie, iar meciul din optimi, între câștigătoarea Grupei F și echipa de pe loc 3 din grupele A,B sau C, se va disputa pe 28 iunie, tot pe Arena Națională.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă