Ultimele informații despre construirea noului stadion Dinamo. Eduard Novak a anunțat unde va fi ridicată arena

1 lună in urmă 9

Liga 1: FCSB - CFR Cluj, vineri, 20:30, Digi Sport 1

Liga 1: Voluntari - Hermannstadt, vineri, 17:30, Digi Sport 1

Dacă la un moment dat se vorbea despre ridicarea arenei pe locul locul velodromului de ciclism din ”Ștefan cel Mare”, Eduard Novak a transmis că, în urma unei discuții cu George Cosac, vicepreședinte din vara trecută al CS Dinamo, a aflat că stadionul se va ridica pe amplasamentul actualei arene.

Eduard Novak, ultimele informații despre construirea stadionului Dinamo

Stadionul nou va fi construit pe locul actualei arene. Știu că va fi construit, am vorbit cu domnul Cosac. Velodromul ar trebui demolat și contruit unul nou, dar e o picătură într-un ocean”, a declarat Eduard Novak, la emisiunea Liga Digi Sport.

Un nou stadion în Ștefan cel Mare ar fi trebuit să se construiască pentru Euro 2020, însă problemele de ordin administrativ au împiedicat demararea lucrărilor proiectului în urma căruia în București au fost ridicate arene moderne în Ghencea, Giulești și Arcul de Triumf.

Acum, Compania Națională de Investiții a demarat procedura de achiziție publică pentru realizarea studiului de fezabilitate, însă așteaptă rezolvarea problemelor juridice, care au împiedicat startul lucrărilor și în urmă cu patru ani.

CNI a demarat procedura de achiziție publică pentru elaborarea studiului de prefezabilitate și a studiului de fezabilitate și a fost semnat contractul cu societatea declarată câștigătoare.

Dat fiind faptul că pe amplasamentul actualului stadion există probleme de natură juridică care la acest moment fac imposibilă predarea obiectivului de invesiții către CNI SA în vederea realizării acestuia, nu se poate emite ordinul de începere a lucrărilor pentru elaborarea studiului de prefezabilitate și a studiului de fezabilitate.

CNI, alături de toți factorii implicați în derularea lucrărilor pentru acest proiect va depune toate eforturile astfel încât această investiție să se materializeze, însă acest lucru va fi posibil numai după clarificarea de către CS Dinamo a aspectelor de natură tehnică și juridică", a fost răspunsul CNI pentru Digi Sport, în speța stadionului Dinamo.

Proiectul noului stadion Dinamo: 33.000 de locuri

În luna decembrie, CS Dinamo a prezentat o schiță a noului stadion, care ar fi trebuit să apară în locul velodromului. În urmă cu câteva zile, președintele FRF, Răzvan Burleanu, a anunțat că noul stadion va fi construit în locul celui existent. CNI a confirmat acum acest lucru, însă proiectul va intra în linie dreaptă numai după ce situația juridică a complexului sportiv va fi lămurită de CS Dinamo.

Galerie Foto

Stadionul Dinamo are acum o capacitate de 15.032 de locuri. Bătrânul stadion a fost inaugurat în 1952 și renovat o singură dată, în 2007.

Conform CNI, lucrările la stadionul Dinamo vor dura între 18 și 24 de luni, iar costul investiției se va ridica la aproximativ 90-100 de milioane de euro. Arena ar urma să aibă în jur de 33.000 de locuri.

Etichete: stadion dinamo , eduard novak , plasament stadion dinamo , constructii stadion dinamo
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă