Ultimele două etape de fotbal din Anglia s-ar putea disputa cu până la 10.000 de spectatori în tribune

1 lună in urmă 8

Premier League plănuieşte revenirea fanilor pe stadioane, până la 10.000 de spectatori pe meci, în ultimele două etape din acest sezon, a declarat directorul executiv Richard Masters, informează Agerpres, care citează presa internaţională.

„Sperăm că la toate meciurile din ultimele ultimele două etape ale sezonului nostru vom avea până la 10.000 de suporteri”, a precizat Richard Masters într-un comunicat.

Revenirea publicului pe stadioane se înscrie în planul guvernului britanic de relaxare a restricțiilor.

Redeschiderea parţială a spaţiilor neacoperite, cum ar fi stadioanele, este programată astfel în cadrul etapei a treia, începând din 17 mai, în cazul în care condiţiile sanitare permit, informează News.ro.

Cum penultima etapă din Premier League este programată pe 15 mai, ea ar trebui amânată pentru 18-20 mai pentru ca spectatorii să poată merge din nou la meciuri.

Ultima etapă din campionatul de fotbal al Angliei este programată pe 23 mai.

Richard Masters s-a arătat optimist că, dacă programul de vaccinare decurge normal, în luna august, la deschiderea sezonului viitor, stadioanele vor fi din nou pline.

În unele zone ale Angliei, stadioanele au fost redeschise pentru scurt timp în luna decembrie, cu o capacitate foarte limitată, însă un nou val de infecţii a făcut ca autorităţile să decidă din nou disputarea meciurilor cu porţile închise.

Premierul britanic Boris Johnson a anunţat pe 22 februarie că guvernul ia în calcul revenirea fanilor pe stadioanele de fotbal începând din 17 mai, dacă situaţia sanitară o va permite, cu o capacitate limitată la 10.000 de spectatori.

FOTO: EPA

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă