Ultimele date privind situația școlilor, anunțate de Ministerul Educației. Câte școli sunt în scenariul verde

5 luni in urmă 23


În cele mai multe din școlile din România elevii vin în mod normal la cursuri, adică școlile lor sunt în scenariul verde, arată ultimele statistici de la Ministerul Educației.


Astfel, datele transmise de inspectoratele școlare județene, în afară de București arată că:


-  12.981 de unități de învățământ în Scenariul 1 (verde): participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară


- 4.375 de unități de învățământ în Scenariul 2 (galben). Acesta presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție


300 de unități de învățământ în Scenariul 3 (roșu): participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții online.


În București, se înregistrează următoarea situație:


- 607 școli sunt în scenariul galben, iar 29 de unități de învățământ sunt în scenariul roșu.


Criteriul epidemiologic în baza căruia unitățile/instituțiile de învățământ stabilesc unul dintre cele trei scenarii de funcționare este rata incidenței cumulate, respectiv: numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori.


Data de referință pentru aceste informații este 17 septembrie, ora 12.00. Începând de astăzi, Ministerul Educației și Cercetării va transmite zilnic, în jurul orei 14.00, informările privind situația unităților de învățământ din țară.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă