Ultimatum din partea conducerii unui mare lanț de cafenele. Angajaţii din SUA trebuie să fie vaccinaţi anti-Covid sau testaţi săptămânal

3 săptămâni in urmă 11

Starbucks va solicita angajaţilor săi din SUA să fie complet vaccinaţi împotriva Covid-19 sau să se testeze săptămânal, pentru a respecta noile reglementări federale, a spus compania într-o actualizare trimisă angajaţilor luni, transmite Reuters.

Ultimatum din partea conducerii unui mare lanț de cafenele

Profimedia Images

Administraţia Federală pentru Securitate şi Sănătate în Muncă a stabilit o nouă dată, de 9 februarie, pentru ca marii angajatori să ceară angajaţilor fie vaccinare completă, fie testare săptămânală, deoarece varianta Omicron a coronavirusului se răspândeşte rapid în Statele Unite. Explozia de noi cazuri i-a afectat pe lucrătorii din toată ţara, ducând la amânarea începerii cursurilor unor şcoli şi închiderea unor restaurante şi provocând perturbări majore la companiile aeriene.

O sursă a companiei a declarat pentru Reuters că Starbucks nu anticipează în prezent închideri majore ale cafenelelor sale ca urmare a Omicron - spre deosebire de prima jumătate a anului 2020, când pandemia a forţat lanţul de cafenele să închidă temporar cel puţin jumătate din magazinele sale din SUA, în timp ce restul s-au axat pe  sistemul drive-thru şi carry-out.

Aproximativ 220.000 de angajaţi ai Starbucks din SUA trebuie să-şi dezvăluie statutul de vaccinare până pe 10 ianuarie, potrivit unei scrisori din partea directorului de operaţiuni John Culver trimisă angajaţilor pe 27 decembrie şi reluată luni, într-o actualizare săptămânală. Dacă lucrătorii aleg să nu se vaccineze, aceştia pot fi testaţi săptămânal, fiind responsabili pentru obţinerea propriilor teste aprobate de OSHA şi transmiterea rezultatelor.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă