Ultima scrisoare a lui Nelu Iordache înainte de condamnare, către Libertatea: îi acuza pe Victor Ponta și „grupul de la Cluj”

1 lună in urmă 27

Patronul grupului Romstrade, considerat unul dintre baronii asfaltului din România, Nelu Iordache a trimis către Libertatea, la finalul lui iulie, o scrisoare-drept la replică în care punea în seama unor persoane și a statului paralel decăderea firmelor sale.

Cu o lună și 2 săptămâni înainte să fie condamnat definitiv, miercuri, la 11 ani și 9 luni de închisoare de Curtea de Apel București, Nelu Iordache se plângea că Victor Ponta și „grupul de la Cluj” i-au distrus afacerile.

Acesta trimisese un drept la replică după un articol în care ziarul arătase că o firmă din grupul său, administrată de un fost angajat de-ai săi, câștigase un contract cu Primăria Sector 3.

El nega legăturile și pornea o serie de acuzații către fostul premier Victor Ponta și așa-zisul grup de la Cluj.

„Vă amintesc faptul că, prin «grija» nețărmurită a fostului premier Victor Ponta, servant de seamă al «statului paralel», eu am fost arestat, Romstrade – o companie românească de construcții, extrem de puternică în acea perioadă, a fost distrusă iar compania românească de aviație construită de mine de la zero, Blue Air, mi-a fost furată și a trecut ilegal în proprietatea unor persoane în spatele cărora se află celebrul «grup de la Cluj» , grup cu multe legături directe cu același «stat paralel», spunea Nelu Iordache în scrisoarea trimisă către Libertatea și publicată de ziar.

Mai are o condamnare în primă instanță


Pe lângă condamnarea definitivă de azi, miercuri, 8 septembrie, Nelu Iordache mai are o condamnare în primă instanță.

12 ani și 6 luni într-un dosar de evaziune fiscală și delapidare de 2.000.000 euro, condamnare nedefinitivă pe care a primit-o în martie 2021. 

Dosarul se referă la delapidarea companiei Blue Air.

În iulie, Iordache a fost audiat la DNA într-un alt dosar, „mai vechi, din 2017”, după cum avea să spună la ieșire.

În aceeași zi, el încercase să părăsească România, însă a fost ridicat de oamenii legii chiar de pe aeroportul Henri Coandă.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă