Ultima oră. Raed Arafat, anunț important despre noile restricții anti-Covid-19. Ce măsuri vor fi obligați să accepte cetățenii de acum înainte

2 săptămâni in urmă 1

Șeful DSU a anunțat introducerea unor noi restricții anti-Covid-19 în cursul acestei săptămâni, acestea având ca scop diminuarea transmiterii comunitare a a noului coronavirus. Raed Arafat nu a exclus prelungirea carantinei pe timp de noapte, astfel încât, cetățenii ar putea intra în case mai devreme de ora 22:00.

„Da, este o măsură importantă”

Raed Arafat a ținut să le comunice cetățenilor motivul pentru care s-a decis introducerea unor noi restricții, în special prelungirea carantinei de noapte care îi va obliga pe români să intre mai devreme în casă.

Potrivit secretarului de stat, această ultimă măsură ar putea fi introdusă cu scopul de a reduce mobilitatea și implicit, pentru a scădea numărul îmbolnăvirilor, restricție care a dat rezultate în toată țările în care a fost aplicată.

„Da. În anumite momente și poate pentru a reduce activitățile neesențiale, da. Vedem țări care au aceste carantine de noapte care au aceste carantine de noapte, care încep de la 18 în Franța, de la 21 în alte țări, iar la noi la 22. Da, este o măsură importantă care poate să reducă contactul și mobilitatea care duc la răspândirea virusului”, a transmis Raed Arafat la Digi24.

Cu privire la introducerea unei carantine totale sau a unei carantine de weekend, în care oamenii să nu mai poată ieși decât pe declarație, Raed Arafat s-a arătat destul de ferm, dând asigurări că aceste măsuri dure nu se află pe lista de propuneri.

„Astea sunt discuții pe care nu vreau să le speculăm. Între carantină totală, adică să intri în casă, să te închizi și să nu ieși deloc nu cred că așa ceva va fi, dar vor fi, poate, unele măsuri în care anumite activități vor fi reduse.

Să te duci în oraș, să te plimbi departe de acasă după o anunnmită oră, poate în loc să fie ora 22, să fie o anumită oră mai devreme. Azi am avut o discuție la nivelul Comitetului tehnico-științific. Urmează să se facă o propunere CNSU”, a adăugat Raed Arafat.

Când vor fi aprobate noile măsuri

Șeful DSU a confirmat că restricțiile finale vor fi decise și aprobate în cursul acestei săptămâni, ele putând intra în vigoare în timpul weekendului.

„Nu înseamnă asta mâine, dar în cursul acestei săptămâni urmează să se vină cu anumite aspecte care să fie aplicate probabil în timpul weekendului”, a mi adăugat Raed Arafat pentru sursa citată.

În cursul zilei de marți, prefectul Capitalei a confirmat pentru Antena3 că ordinul a fost semnat și a fost transmis spre publicare.

„Am vorbit cu domnul doctor Raed Arafat care mi-a confirmat că ambii miniştrii sunt de acord cu măsura. DSU fiind cel care ne cordonează pe situaţii de urgenţă. Mâine în Capitală şcolile funcţionează pentru învăţământul preşcolar, primar şi clasele terminale”, a dezvăluit Alin Stoica.

The post Ultima oră. Raed Arafat, anunț important despre noile restricții anti-Covid-19. Ce măsuri vor fi obligați să accepte cetățenii de acum înainte appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă