ULTIMA ORĂ: Primăria Capitalei lansează o nouă invitație către ACCEPT, după inflexibilitatea de a schimba data sau locul marșului „Bucharest PRIDE” 2021

2 luni in urmă 46

PMB a lansat, vineri, o nouă invitație la dialog adresată Asociația ACCEPT pentru „desfășurarea în condiții de legalitate” a marșului „Bucharest PRIDE” 2021. Organizarea evenimentului pe Calea Victoriei, pe 14 august, fără acordul Primăriei Capitalei a fost anunțată de Florin Buhuceanu, membru ACCEPT, în cadrul unui protest în fața administrației locale. Acesta a menționat că parada este justificată într-o zi de sâmbătă, întrucât urmează o tradiție a membrilor comunității LGBT de a se reuni într-o astfel de zi. La eveniment vor participa în jur de 500 de oameni, a anunțat Asociația ACCEPT.

Întâlnirea dintre Comisia de avizare a cererilor de organizare a adunărilor publice din București și reprezentanții Asociației ACCEPT ar urma să aibă loc luni, 09 august, ora 14.00.

Comunicatul Primăriei Capitalei

PMB invită Asociația ACCEPT la un nou dialog pentru desfășurarea în condiții de legalitate a marșului „Bucharest PRIDE” 2021

Comisia de avizare a cererilor de organizare a adunărilor publice din București a invitat reprezentanții Asociației ACCEPT pentru luni, 09 august, ora 14.00, la o nouă rundă de discuții.

Comisia a trimis în prealabil procesul-verbal prin care specifică motivele pentru care nu a putut fi avizată prima solicitare a Asociației ACCEPT. În locația unde se propune organizarea marșului, evenimentul ”Străzi deschise, care de derulează încă din luna mai 2021, aduce un număr important de persoane, fiind deja o densitate mare de persoane, care poate genera tensiuni ce pot pune în pericol siguranța participanților.

Pentru a putea fi respectate prevederile Legii nr.60/1991 privind organizarea și desfășurarea adunărilor publice, respectiv:
– Art. 15 lit d) ”Primăriile municipale, orășenești sau comunale sunt obligate (…) să întreprindă orice alte măsuri legate de natură a asigura caracterul pașnic și civilizat al adunărilor publice; (…)
– Art.16:”Comandanții organelor locale de poliție și jandarmerie sau persoanele desemnate de aceștia au obligația de a asigura protecția participanților și de a stabili împreună cu organizatorii măsurile ce trebuie luate pentru desfășurarea adunărilor publice declarate, în condiții de deplină ordine”
comisia de avizare a propus organizatorilor modificarea traseului sau desfășurarea pe traseul dorit, dar în altă zi, însă aceștia au refuzat aceste variante.

De asemenea, în solicitarea ACCEPT aceștia menționează participarea unui număr în jur de 10.000 de persoane, fapt ce contravine dispozițiilor legale în vigoare referitoare la măsurile de prevenire și combatere a efectelor pandemiei Sars Cov2, care prevăd participarea unui număr de maximum 500 de persoane la astfel de adunări.

Primăria Municipiului București are toată deschiderea pentru a soluționa favorabil o eventuală solicitare care să se încadreze în termenii și condițiile prevăzute de lege.

Referitor la informațiile făcute în spațiul public cu privire la aprobarea de către Comisia de avizare a cererilor de organizare a adunărilor publice a solicitării Noua Dreaptă, facem următoarele precizări: solicitarea Partidului Noua Dreaptă, formulată cu multă vreme înaintea celei transmisă de ACCEPT, îndeplinește dispozițiile legale referitoare la numărul maxim de participanți, respectiv 500 și, de asemenea, traseul pe care aceștia îl vor parcurge este Piața Victoriei- Piața Romană-Piața Universității- Piața Unirii, fără a se intersecta cu zona în care se desfășoară un alt eveniment, respectiv ”Străzi deschise”.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă