ULTIMA ORĂ | Poli Iași are un nou șef. Prima reacție a legendei din Copou care va superviza activitatea clubului | EXCLUSIV

1 lună in urmă 28

Comitetul Director al clubului Politehnica Iași a anunțat vineri cooptarea în staff-ul clubului a fostului mare portar Ioan Bucu. În vârstă de 65 de ani, etate la care a ajuns în luna ianuarie, când a și ieșit la pensie de la Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Iași, unde a ocupat funcția de consilier, Bucu va fi supervizor la Poli Iași, funcție neremunerată.

„Consiliul Director al asociației “Clubul Sportiv Municipal Politehnica Iași” a hotărât împuternicirea domnului Ion Bucu pentru a superviza activitatea sportivă a asociației. Menționăm că domnul Ion Bucu nu va fi remunerat pentru atribuțiile încredințate, iar prin preluarea de către dumnealui a atribuțiilor de supervizare a activității sportive nu se aduce atingere atribuțiilor celorlalți salariați ai asociației”, se arată în comunicatul Comitetului Director.

Fostul mare portar Ioan Bucu va superviza activitatea sportivă a lui Poli Iași

Contactat de ProSport, Ioan Bucu a explicat că va încerca să fie un liant între vestiarul echipei și Comitetul Director.

„Eu sunt om din vestiarul Politehnicii. Acolo am crescut, acolo am rădăcinile. Vreau să știu ce se întâmplă acolo, nu să ascult ce spun alții. Și ceea ce simt că este adevărat să transmit mai departe celor care au obligația, și puterea, și dorința să susțină această echipă. Vom face tot ce este posibil pentru a salva echipa de la retrogradare. Nu mă duc în locul nimănui la club, nici nu voi fi retribuit, nu preiau atribuțiile nimănui.

Voi fi un liant între vestiar și Comitetul Director. Trebuie să mergem cu toții în aceeași direcție, pentru a salva echipa. Și jucători, și Comitetul Director, și autorități. Iar eu asta vreau, să fiu un supervizor, iar cuvântul meu legat de ceea ce simt și ceea ce văd să ajungă mai departe”, a declarat Ioan Bucu pentru ProSport.

Născut pe 26 ianuarie 1956 la Săveni, în județul Botoșani, Ioan Bucu a fost unul dintre marii portari ai echipelor Poli Iași și Dinamo, fiind selecționat și la echipa națională a României. Acesta a apărat pentru tricolori la Universiada din Mexic, în 1979 și a fost îăn lotul României la Olimpiada de la Moscova, în 1980.

Adunarea Generală, amânată

Astăzi ar fi trebuit să aibă loc și Adunarea Generală a membrilor asociați, dar întâlnirea a fost amânată pentru data de 15 aprilie.

Pe ordinea de zi a ședinței se aflau mai multe puncta, între care excluderea din Asociație a membrilor Horia Sabo și Laurențiu Sabo, alegerea lui Ion Apostol în funcția de vicepreședinte al Comitetului Director al Politehnicii Iași, desființarea mai multor posturi la club, între care cele de președinte executiv și ofițer de presă, precum și modificarea unor puncte din statutul clubului.

The post ULTIMA ORĂ | Poli Iași are un nou șef. Prima reacție a legendei din Copou care va superviza activitatea clubului | EXCLUSIV appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă