ULTIMA ORĂ Modificare în ordinul cu verificarea tezelor de doctorat: Verificarea tezelor în universitate este independentă de cea a CNADTCU, care analizează orice sesizare

2 luni in urmă 59

https://cdn.edupedu.ro/wp-content/uploads/2021/07/patrick-tomasso-Oaqk7qqNh_c-unsplash.jpeg
Ministerul Educației a modificat varianta inițială a proiectului de ordin prin care impune unitesităților care au școli doctorale să verifice toate tezele din perioada 1990-2016. A fost adaugat un articol prin care se precizează că verificarea tezelor în universitate este independentă de cea a Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare, care analizează orice sesizare după regulamentul propriu.

„Verificarea tezelor de doctorat în universitatea în care s-a susținut doctoratul este independentă de verificarea CNATDCU și se face în cadrul mecanismelor interne de asigurare a calității. CNATDCU analizează orice sesizare, conform regulamentului propriu”, se arată în document.

Pe site-ul Ministerului Educației este mențiunea că proiectul de ordin a fost actualizat vineri la ora 9, „în urma ședinței Comisiei de DIalog Social din data de 26 august”.

Noul proiect de ordin poate fi consultat aici:

Reamintim că ordinul de ministru în stadiu de proiect a fost publicat pe 25 august și prevede finanțare de peste 25 milioane de lei pentru anul acesta, pentru ca universitățile să înceapă să verifice integral tezele de doctorat susținute din 1990 încoace.

„Instituțiile de învățământ superior care au eliberat diplome de doctor, conform prevederilor legale, în perioada ian. 1990 – iun. 2016, au obligația să elaboreze o Strategie proprie de prevenire și combatere a fenomenului de plagiat și să demareze activitatea de verificare a respectării eticii și deontologiei universitare în elaborarea tezelor de doctorat”, prevede proiectul de ordin.

Edupedu.ro scria atunci că actul normativ în stadiu de proiect prevede că după analiza tezelor este sesizată comisia de etică a universităților și informat ministerul, fără să existe și obligativitatea unor măsuri sau a sesizării CNADTCU.

Forma inițială a actului poate fi consultată aici:

Articolul este în curs de actualizare

Foto: Patrick Tomasso on Unsplash

Articolul ULTIMA ORĂ Modificare în ordinul cu verificarea tezelor de doctorat: Verificarea tezelor în universitate este independentă de cea a CNADTCU, care analizează orice sesizare apare prima dată în Edupedu.ro.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă