Ultima oră! Ludovic Orban și-a depus demisia la sediul partidului. Cine îi va locul

3 săptămâni in urmă 11

Inevitabilul s-a produs, astfel că Ludovic Orban și-a depus în această dimineața demisia de la șefia Camerei Deputaților, după ce în urmă cu două zile, Florin Cîțu a câștigat șefia PNL, obținând aproape cu 1000 de voturi mai mult decât contracandidatul său.

Promisiunile făcute de Ludovic Orban după pierderea șefiei PNL

Potrivit ultimelor informații, Ludovic Orban a trimis un consilier la sediul din Modrogan cu scopul excluisiv de a-i prezenta actul de demisie lui Florin Cîțu, urmând ca acesta să se decidă când îi va solicita lui Orban să o depună în Parlament. Dacă actualul lider PNL se grăbește cu această cerere, liberalii riscă să pierdă șefia Camerei Deputaților., în fața PSD.

Astăzi, Ludovic Orban urmează să meargă în jurul orei 12:00 în Parlament pentru a face declarații pe această temă. Acesta și-a anunțat demisia încă de sâmbătă, atunci când a pierdut șefia internă pentru PNL, în timp ce Florin Cîțu a obținut 60,2 % din numărul total al voturilor valabile (4.848).

Cu ocazia înfrângerii sale, Ludovic Orban le-a mulțumit colegilor care l-au susținut în această luptă, în timp ce pe contracandidatul său l-a felicitate pntru Victoria obținută.

„Încep prin a le mulţumi celor aproape 1.900 de colegi care mi-au acordat încrederea în condiţiile în care s-a desfăşurat acest Congres. Îl felicit pe Florin Cîţu pentru alegerea ca preşedinte al PNL. De 31 de ani am apărat valorile liberale şi am acţionat constant pentru a pune în practică un ideal al politicilor liberale.

Voi rămâne consecvent, îmi voi păstra convingerile pentru apărarea democraţiei, a drepturilor şi valorilor individuale şi valorilor liberale şi voi continua să acţionez alături de colegii mei. Demisia mea din funcţia de preşedinte al Camerei Deputţailor va fi luni, la prima oră, pe masa preşedintelui ales Florin Cîţu şi vreau să vă mai spun un lucru: din momentul de faţă între Ludovic Orban şi Klaus Iohannis nu mai există niciun parteneriat”, a afirmat în această sâmbătă, Ludovic Orban, la Congresul PNL.

Florin Cîțu, despre Ludovic Orban: “Va ocupa un loc important”

Întrebat ce se va întâmpla cu Ludovic Orban după pierderea șefiei PNL, dar și a Camerei Deputaților, premierul a dat asigurări cu privire la faptul că Ludovic Orban va avea în continuare o poziție importantă în PNL, mai ales că acesta se bucură de o experiență vastă în politică, ceea ce reprezintă un plus pentru colegii săi.

„Un rol important. Ludovic Orban este un membru PNL cu experiență politică foarte mare, de la care toți avem de învățat. Este membru în Biroul Executiv, are un vot în Biroul Executiv, are o voce importantă în Biroul executiv, deci sunt sigur că va fi în continuare o voce importantă în PNL”, a explicat Florin Cîțu.

Potrivit unor surse liberale, Ludovic Orban ar putea fi înlocuit pentru moment de vicepreședintele Camerei Deputaților, Florin Roman, ocupând funcția de președinte interimar, scrie stiripesurse.ro.

The post Ultima oră! Ludovic Orban și-a depus demisia la sediul partidului. Cine îi va locul appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă