ULTIMĂ ORĂ ​Intervenție a pompierilor la Institutul "Marius Nasta" Capitală / Vlad Voiculescu: "Un generator care a scos fum la un moment dat, nu a fost niciun moment foc"

2 săptămâni in urmă 1

Un incendiu a fost anunțat duminică seară la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din București, zeci de echipe de intervenție fiind mobilizate la fața locului.

UPDATE 3 - Ministerul Sănătății transmite la rândul său presei că „a fost informat despre un incident la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din București. Din primele informații, este vorba despre un ventilator exterior la unitatea mobilă ATI din exetriorul spitalului la care s-a înregistrat o degajare de fum. În interior se aflau 7 pacienti. Nu sunt victime. Se efectuează evacuarea de siguranță a pacienților. Toți pacienții rămân internați în institut”.

Reprezentanții MS precizează de asemenea că ministrul Sănătății Vlad Voiculescu a ajuns la unitatea sanitară.

UPDATE 2 - „Un generator care a scos fum la un moment dat, nu a fost niciun moment foc” - a declarat într-o intervenție la Digi24 ministrul Sănătații, Vlad Voiculescu.

„Toti pacientii sunt in regula (...) Nu este nimic care sa ne producă ingrijorare in acest moment”, a mai spus Vlad Voiculescu.

UPDATE 1 - Inspectoratul pentru Situații de Urgență anunță că: „In urma cu scurt timp a fost anuntat faptul ca se degaja fum de la un ventilator exterior al unitatii mobile ATI de la Spitalul Marius Nasta. In interiorul unitatii mobile sunt 7 pacienti (5 dintre acestia fiind intubati), care nu au fost raniti”.

Potrivit ISU, la fața locului intervin 8 autospeciale de stingere și 8 echipaje SMURD.

„In acest moment nu se mai observa degajare de fum si se fac verificari pentru identificarea focarului”, mai spune ISU.

Potrivit sursei citate, cei 7 pacienti vor fi relocati preventiv in cadrul altor sectii din spital.

Unitatea mobila ATI a fost achizitionata de Departamentul pentru Situatii de Urgenta pentru a gazdui pacienti COVID-19.

________

Potrivit Digi24, IGSU a transmis că este vorba despre „un ventilator extern al unității mobile de Terapie Intensivă care degajă fum”.

În unitatea mobilă, aflată în curtea spitalului, sunt șapte pacienți, dintre care o parte sunt intubați, mai precizează postul citat.

Zeci de echipaje de salvare sunt mobilizate la fața locului.

Vom reveni cu detalii

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă