​ULTIMA ORĂ Incendiu la Institutul Matei Balș: Trei pacienți au murit arși. Bolnavii au fost evacuați / A fost declanșat planul roșu de intervenție

1 lună in urmă 1

Un incendiu a izbucnit vineri dimineață la Institutul Matei Balș din București, la parterul clădirii. Ministerul Sănătății a confirmat, potrivit Agerpres, că trei persoane au murit carbonizate și o alta se află în resuscitare. Ministrul Vlad Voiculescu se află în drum spre spital. Toți pacienții din pavilionul cinci au fost evacuați, fiind declanșat planul roșu de intervenție. Pacienții răniți sunt transportați către alte spitale. În unitate erau tratați bolnavi Covid-19.

06.37: Ministerul Sănătăţii anunţă că trei persoane au decedat în urma incendiului izbucnit vineri dimineaţă la Institutul de boli infecţioase ''Matei Balş'' din Capitală, potrivit Agerpres.

''Din păcate, au fost găsite primele victime. Trei persoane carbonizate şi o alta aflată în resuscitare'', se arată într-o informare a MS. Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, este în drum spre spital.

----
Purtătorul de cuvânt al ISU București-Ilfov, Daniel Vasile, nu a putut preciza însă dacă există și persoane decedate ca urmare a incendiului. El a spus însă că a fost decanșat planul roși de intervenție.

Potrivit digi24, în pavilionul respectiv erau tratați 100 de pacienți. Pompierii și jandarmii intervin la fața locului.

Este al doilea incendiu în decurs de câteva luni care izbucnește într-un spital din România, după tragedia din secția ATI a Spitalului Județean din Piatra Neamț, din noimebrie anul trecut.

Se actualizează

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă