Ultima accidentare a lui Bale e "pe bani". De ce "se bucură" Real Madrid că jucătorul e indisponibil

5 zile in urmă 13

  • Liga 2: CSA Steaua - U Cluj, marți, 17:00, Digi Sport 1

  • UCL: Villarreal - Manchester United, marți, 19:45, Digi Sport 1

Ultima accidentare a lui Gareth Bale e "pe bani"

Potrivit unei reguli FIFA, aprobată în 2019, forul mondial poate plăti, drept compensații către cluburi, 25.500 de euro pentru fiecare zi în care un jucător este indisponibil, dacă accidentarea a survenit la echipele naționale și dacă perioada de refacere depășește 28 de zile.

După cele 28 de zile, FIFA va începe să achite acea sumă. Se poate plăti cel mult 7,5 milioane de euro, pentru o perioadă de cel mult un an.

Câți bani poate primi Real Madrid de la FIFA pentru accidentarea lui Gareth Bale

Galezul are un salariu net de 12 milioane de euro pe an, cel mai mare de la Real Madrid. Asta înseamnă că el primește 32.800 de euro pe zi. Dacă din cei 32.800 de euro scădem 25.500, rezultă o diferență de 7.300 de euro.

Practic, aceasta este suma pe care madrilenii ar trebui să i-o mai plătească lui Bale drept diferență, iar economia făcută este una mare totuși, chiar dacă vorbim de un club de un asemenea calibru, care a încercat de mai multe ori să "scape" de mijlocașul ofensiv din cauza salariului său, a faptului că se accidenta des și pentru că nici nu prea juca.

Gareth Bale a suferit o accidentare la o gambă în timp ce se afla la naționala Țării Galilor

Pe 6 noiembrie, Bale tocmai s-a recuperat în urma umnei accidentări și era disponibil pentru meciul cu Rayo, numai că nu a fost utilizat. A urmat convocarea la naționala Țării Galilor pe 8 noiembrie, unde s-a și accidentat în partida cu Belarus, disputată pe 13 noiembrie, când a bifat selecția 100.

Medicii au spus că Bale ar trebui să aibă nevoie de o perioadă de refacere de în jur de 3 săptămâni, însă e posibil ca aceasta să se prelungească. Practic, cele 28 de zile se vor împlini pe 5 decembrie, iar din acea zi, Real ar urma să primească compensații de la FIFA.

  • Greth Bale a jucat ultima dată pentru Real Madrid pe 28 august. În actualul sezon, Bale are doar 3 meciuri pentru madrileni.
  • Contractul lui Bale cu Real Madrid expiră la finalul sezonului actual.
Etichete: real madrid , gareth bale

Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din

Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă