UEFA îl suspendă pe Octavian Șovre? Kyros Vassaras îl reține de la delegare la ultima etapă a campionatului regular din Liga 1

1 săptămână in urmă 15

Gestul lui Octavian Șovre la partida din Liga Campionilor de marți seara continuă să facă valuri. The Times a scris ieri despre o posibilă suspendare a asistentului român.

Mai mult, surse ProSport susțin că Octavian Șovre e scos din brigada lui Hațegan din Liga 1. Ovidiu Hațegan arbitrează duminică derby-ul Universitatea Craiova – CFR Cluj.

Radu Ghinguleac este asistentul care se pregătește să-l înlocuiasc pe Șovre, nu numai acum, dar și pe viitor, mai ales că Octavian Șovre va ieși din activitatea sportivă în această vară.

UEFA îl suspendă pe Octavian Șovre? Kyros Vassaras îl reține de la delegare la ultima etapă a campionatului regular din Liga 1

Publicația britanică The Times susține că Octavian Șovre se afla deja sub lupa UEFA de la celebrul meci PSG – Istanbul Bașakșehir, când turcii au ieșit de pe teren și i-au acuzat pe români de rasism.

„UEFA ține foarte mult la ideea ca arbitri internaționali nu ar trebui să ceară jucătorilor autografe, asta după ce Octavian Șovre a fost filmat cum i-a soliictat lui Erling Haaland să semneze cartonașul său galben după înfrângerea lui Borussia Dortmund cu Manchester City”, se arată în articolul din publicația engleză.

ProSport a căutat paragrafe în informările adresate de UEFA arbitrilor de top. Și am găsit o interpretate clară, la pagina 15, chiar dacă nu este prevăzută nicio sancțiune. Este o recomandare de care trebuie ținut cont la un asemenea nivel.

Comportamentul oficialilor la locul de desfășurare al partidelor. Ce ar fi trebuit să facă Octavian Șovre?

Oficialii meciului trebuie să acționeze profesionist în orice moment pe durata șederii lor în locul de desfășurare a unui meci / turneu UEFA. Ar trebui să evite să fie prea prietenoși cu jucătorii și oficialii echipelor, chiar dacă îi cunosc bine.

Contactul social ar trebui să fie minim și oficialii meciurilor ar trebui să fie întotdeauna conștienți de modul în care acest contact ar putea fi perceput de spectatori.

Oficialilor de la meci li se amintește, de asemenea, că vor trebui să arbitreze jucătorii în timpul meciului și, prin urmare, trebuie să prezinte întotdeauna o imagine neutră și profesională; ar trebui evitate activități precum fotografierea cu jucătorii, solicitarea tricourilor de joc sau autografelor jucătorilor și achiziționarea excesivă de suveniruri ale echipei în magazinele clubului.

A lot of controversy last night about the romanian ref Octavian Sovre who asked HAALAND for an autograph after the game. A lot of big people in the industry made very aggresive comments about his act. For 5 years now he is collecting top tier memorabilia for autistic people
😇😁 pic.twitter.com/tnjhZPi4Xj

— YZY (@usecodeyzy) April 7, 2021

The post UEFA îl suspendă pe Octavian Șovre? Kyros Vassaras îl reține de la delegare la ultima etapă a campionatului regular din Liga 1 appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă