”UEFA i-a dat în cap!”. Octavian Șovre a ratat Euro din cauza autografului cerut lui Erling Haaland în scop umanitar

3 săptămâni in urmă 28

  • Liga 1: Poli Iași - FC Voluntari, joi, 17:30, Digi Sport 1

  • Liga 1: Academica Clinceni - FCSB, joi, 20:15, Digi Sport 1

Deși echipa alături de care asistentul oficia partidele din competițiile continentale, formată din Ovidiu Hațegan și Sebastian Gheorghe, va fi prezentă la Euro, Octavian Șovre nu este pe lista UEFA, iar motivul ar fi reprezentat de gestul făcut după Manchester City - Borussia Dortmund, când i-a cerut, în scopuri umanitare, un autograf lui Erling Haaland, care a ajuns la Asociația SOS Autism Bihor.

Reacția lui Ion Crăciunescu, după ce Octavian Șovre a fost lăsat în afara listei pentru Euro

Ion Crăciunescu a transmis, la Digi Sport Special, că, pe considerente profesionale, Octavian Șovre trebuie să fie la Euro alături de Ovidiu Hațegan și Sebastian Gheorghe, însă faptul că a fost surprins cerându-i un autograf lui Erling Haaland, indiferent de intenție, i-a fost ”fatal”.

Gestul lui Octavian Șovre este magnific, extraordinar, nu poți decât să scoți pălăria în fața acestui gest. Dar el a greșit, nu a găsit soluția cea mai bună. El putea să-i ceară delegatului în cabină să-i obțină autografele.

Așa, nu se mai isca ce s-a iscat și nu mai venea UEFA și îi dădea în cap. UEFA nu ține cont de umanitate, nu ține cont de nimic. Dacă regulamentul zice că n-ai voie să ceri nimic de la jucătorii echipelor pe care le arbitrezi, așa fac cei de acolo. Eu nu aș fi judecat doar în litera legii, suntem oameni”, a declarat Ion Crăciunescu, la Digi Sport Special.

De asemenea, fostul arbitru internațional a transmis că este convins că Octavian Șovre este afectat de hotărârea luată de UEFA, prezența la un turneu fiind un vis al oricărui arbitru.

N-aș vrea să fie nimeni în pielea lui Șovre. Toată viața un arbitru își dorește să ajungă la marile competiții, ăsta e idealul lui. Iar Șovre e unul dintre cei mai mari asistenți pe care i-am avut noi”, a transmis Ion Crăciunescu.

”Pariul” lui Ion Crăciunescu

Ion Crăciunescu a transmis că una dintre brigăzile românești de la Campionatul European ar putea ajunge chiar să conducă marea finală a competiției.

Eu cred că unul dintre ei va arbitra și o finală. Sunt neutri, din punct de vedere al echipelor participante, au și valoare. Este un plus foarte mare, care trebuie salutat așa cum se cuvine”, a spus Ion Crăciunescu.

La Campionatul European din vară, organizat și la București, oraș ce va găzdui, pe Arena Națională, patru jocuri, trei din cadrul grupei C și unul dintre optimile de finală, România va fi reprezentată de două brigăzi de arbitri, formate din Ovidiu Hațegan, Sebastian Gheorghe și Radu Ghinguleac, cel care l-a înlocuit pe Octavian Șovre, respectiv Istvan Kovacs, Florin Marinescu și Ovidiu Artene.

Etichete: ion craciunescu , octavian sovre , octavian sovre erling haaland , arbitri români euro 2020
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă