UEFA continuă războiul cu FIFA cu privire la propunerea de organizare a Cupei Mondiale la fiecare doi ani!

1 lună in urmă 28

UEFA și granzii Europei, precum PSG, Chelsea și Manchester United, au pornit la atac împotriva proiectului unei Cupe Mondiale bienale, propus de FIFA.

Forul continental încearcă să obțină sprijinul unanim al cluburilor de top.

UEFA, război cu FIFA legat de Cupa Mondială

Președintele UEFA, Aleksander Ceferin, a luat cuvântul în fața reprezentanților celor mai puternice 160 de cluburi din Europa la întâlnirea ECA de la Geneva.

El vrea să obțină sprijinul total al echipelor europene în bătălia care va începe cu FIFA pentru proiectul Cupei Mondiale bienale.

Audiența a inclus și cele 9 cluburi rebele care au fondat proiectul controversat al Super Ligii Europei și cărora li s-a permis să revină în organizație, după încercarea lor eșuată de la începutul acestui an de a crea o competiție separată de UEFA.

La această întâlnire importantă, prima pentru cluburile din Manchester, United și City, Liverpool, Tottenham, Chelsea și Arsenal de la eșecul inițiativei lor de a fonda Super Liga, Ceferin și-a exprimat îngrijorarea și dezacordul cu privire la organizarea Cupei Mondiale la fiecare doi ani, așa cum propun cei de la FIFA:

„Mai mult nu este întotdeauna și mai bun. Ați auzit probabil că FIFA a comandat un studiu de fezabilitate cu privire la organizarea Cupei Mondiale la fiecare doi ani. Ei bine, noi credem că valoarea neprețuită a Cupei Mondiale este dată tocmai de raritatea ei.

Dar organizarea ei la fiecare doi ani, în opinia noastră, ar duce la scăderea legitimității ei și din nefericire la însăși devalorizarea Cupei Mondiale”, a spus președintele UEFA în fața ansamblului general al ECA.

Este interesant de notat că președintele FIFA, Gianni Infantino, nu a participat la adunarea generală a ECA și a ținut doar să trimită un mesaj neutru înregistrat în format video.

The post UEFA continuă războiul cu FIFA cu privire la propunerea de organizare a Cupei Mondiale la fiecare doi ani! appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă