UEFA anunță o schimbare importantă a regulamentului pentru Euro U21! În ce condiții poate face Adi Mutu și a șasea înlocuire de jucători

1 lună in urmă 1

UEFA anunță o schimbare importantă a regulamentului pentru Campionatul European de tineret din 2021, unde va juca și România. Adi Mutu va avea posibilitatea de a efectua și a șasea schimbare, dar în condiții speciale.

Tricolorii pregătiți de Adrian Mutu se vor duela cu Germania, Olanda și Ungaria la turneul final găzduit de Ungaria și Slovenia. Euro 2021 U21 va avea loc în perioada 24 – 31 martie (grupele), respectiv 31 mai – 6 iunie (probele eliminatorii).

România U21 va debuta la Budapesta, contra Țărilor de Jos. În a doua rundă, tricolorii mici se vor duela cu Ungaria. În ultima etapă, dăm piept cu Germania. Se califică mai departe primele două clasate din grupă. Toate meciurile României U21 se vor disputa la Budapesta.

Un nou sistem în ceea ce privește înlocuirile va fi testat la EURO U21.

UEFA anunță o schimbare importantă a regulamentului pentru Euro U21! În ce condiții poate face Adi Mutu și a șasea schimbare de jucători

FRF anunță pe site-ul oficial modificarea de care va trebui să țină cont și Adi Mutu, în pespectiva Campionatului European care se apropie.

„Comitetul Executiv UEFA a aprobat introducerea unui sistem de schimbări special pentru Campionatul European Under 21 din Ungaria și Slovenia.

Este vorba de o înlocuire în plus în eventualitatea în care un fotbalist suferă o comoție cerebrală. Fiecare echipă poate efectua o astfel de înlocuire, în cazul unei accidentări de această natură, indiferent de numărul de schimbări efectuate la acel moment, conform circularei emise de IFAB.

Aceste înlocuiri vor fi contorizate pe lângă cele 5 schimbări în 3 momente de întrerupere ale jocului și nu contează dacă, la momentul substituirii jucătorului ce a suferit comoția cerebrală, toate celelalte înlocuiri au fost sau nu făcute de către echipă. Cu toate acestea, dacă odată cu înlocuirea jucătorului accidentat se va efectua și o altă schimbare, echipa respectivă va pierde unul dintre momentele de întrerupe ale jocului de care beneficiază. De asemenea, în cazul acestei schimbări a jucătorului ce a suferit o comoție, nu va putea fi trimis în teren un fotbalist ce a fost înlocuit anterior.

Sistemul va fi testat la Campionatul European U21 din acest an, atât în faza grupelor, în martie, cât și în iunie, în fazele superioare ale competiției ”, se arată pe site-ul frf.

„Nu ne este frică! Vrem să depășim semifinala de anul trecut”, a declarat Adi Mutu imediat după aflarea grupelor.

Grupele EURO 2021 U21

Grupa A
Ungaria
Germania
România
Țările de Jos (Olanda)

Grupa B
Slovenia
Spania
Cehia
Italia

Grupa C
Rusia
Islanda
Franța
Danemarca

Grupa D
Portugalia
Croația
Anglia
Elveția

E o grupă puternică! Nu aveam cum să picăm într-o grupă ușoară. Cei puternici se măsoară cu cei de nivelul lor. Suntem încrezători, o să vedem ce o să fie! Eu îmi doresc să ajungem cât mai sus în această competiție. Nu ne este frică, mergem cu mare încredere și o să dăm totul pe teren! Vrem să repetăm performanța de anul trecut și chiar să întrecem. Automat a devenit un obiectiv pentru noi. E un turneu final mai lung, echipe mai multe, avem încredere în noi
Adrian Mutu

The post UEFA anunță o schimbare importantă a regulamentului pentru Euro U21! În ce condiții poate face Adi Mutu și a șasea înlocuire de jucători appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă