UEFA a oferit o primă reacție după ce FIFA și-a exprimat dorința de a organiza Campionatul Mondial odată la 2 ani

1 lună in urmă 27

  • Preliminarii CM: Cipru - Rusia, sâmbătă, ora 19:00, Digi Sport 1

  • Preliminarii CM: Ucraina - Franța, sâmbătă, 21:45, Digi Sport 1

În primăvara acestui an, doisprezece cluburi uriașe din Europa și-au unit forțele în cadrul unui proiect revoluționar, Super Liga, care a fost amânat ulterior, din cauza presiunilor venite din toate părțile. Acum aproximativ două luni, FIFA a pus la cale un plan prin care vrea să introducă cinci schimbări majore în fotbal, proiect care este în continuare în plină dezvoltare.

UEFA nu este de acord cu planul celor de la FIFA de a organiza Campionatul Mondial din 2 în 2 ani

FIFA își continuă demersul de a schimba fotbalul și recent a început să lucreze la modificarea formatului Campionatului Mondial. Forul intercontinental vrea să organizeze cea mai prestigioasă competiție internațională odată la doi ani. UEFA, prin vocea președintelui Aleksandr Ceferin, a anunțat că este împotriva acestui plan, care ar dăuna sportului rege.

"Având în vedere impactul major pe care această reformă ar putea să-l aibă asupra fotbalului în întregul său, constat cu mirare că FIFA pare să lanseze o campanie de PR prin care împinge această propunere, în timp ce confederațiilor, asociațiilor naționale, ligilor, cluburilor, jucătorilor sau antrenorilor, nu li s-a prezentat acest plan.

Ca un exemplu concret printre multe altele, este obligatoriu să scoatem în evidență îngrijorările întregii lumi fotbalistice privind impactul pe care l-ar putea avea un Campionat Mondial organizat din doi în doi ani asupra calendarului meciurilor internaționale. UEFA și asociațiile naționale au rețineri clare și îngrijorări serioase în privința acestui plan al celor de la UEFA", a declarat președintele forului continental.

Campionatul Mondial se desfășoară odată la patru ani încă din 1930, când a avut loc prima sa ediție, în Uruguay.

FIFA vrea să introducă și cinci schimbări majore în fotbal

Potrivit publicației spaniole Mundo Deportivo, FIFA vrea să adauge cinci noi reguli, pentru a face fotbalul mai atrăgător:

  • scurtarea reprizelor de joc de la 45 la 30 de minute
  • executarea autului cu piciorul
  • eliminarea timp de cinci minute a jucătorului care primește cartonaș galben
  • posibilitatea de a face schimbări nelimitate
  • cronometrarea timpului doar când mingea se află în joc, așa cum se practică la handbal, de exemplu

FIFA a testat deja cele cinci schimbări prin turneul "Future of Football Cup", la care au participat echipele de juniori ale lui RB Leipzig, PSV Eindhoven, AZ Alkmaar și Brugge.

Partida dintre RB Leipzig și Alkmaar a reprezentat primul meci desfășurat sub noile reguli, iar oficialii FIFA s-au declarat mulțumiți cu modul în care acestea au afectat jocul.

Etichete: fifa , uefa , campionatul mondial , aleksandr ceferin
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă