UE vrea să cumpere 1,8 miliarde de doze de vaccin pentru noile tulpini de Covid. Cu cine negociază

1 lună in urmă 9

Uniunea Europeană (UE) vrea să cumpere alte 1,8 miliarde de doze de vaccin anti-Covid care funcționează pe bază de ARN mesager (ARNm), cu livrare în 2022-2023, informează Agerpres, care citează Reuters.

Comisia Europeană (CE) discută deja cu statele membre pentru a obține acordul de a negocia în acest sens cu Pfizer/BioNTech, mai arată sursa citată. Noul contract ar fi pentru vaccinuri de ”a doua generație”, adică adaptate pentru viitoarele variante ale coronavirusului.

Clauze pentru livrarea la timp a vaccinului

Un purtător de cuvânt al CE ar fi confirmat jurnaliștilor planul de achiziție a dozelor suplimentare, din care jumătate ar urma să fie contractate ca opțiune. De asemenea, acesta a confirmat că a fost contractat un producător care folosește tehnologie ARNm, dar a refuzat să spună dacă este vorba despre Pfizer/BioNTech.

Un alt vaccin ARNm autorizat în UE este cel produs de compania americană Moderna. Compania germană CureVac încearcă și ea să obțină aprobarea pentru un vaccin care folosește aceeași tehnologie.

Conform Reuters, vaccinurile achiziționate prin noul contract vor fi livrate pe baza unor calendare lunare și vor exista clauze care vor obliga furnizorii să-și respecte obligațiile.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă