UE va cumpăra 300 de milioane de doze de vaccin anti-COVID suplimentare de la Moderna

1 lună in urmă 1


Comisia Europeană a anunţat miercuri că a încheiat un contract cu societatea americană Moderna în vederea achiziţionării a 300 de milioane de doze suplimentare de vaccin anti-COVID destinat statelor UE, informează News.ro, care citează agenția AFP.


Acordul dintre Comisia Europeană și Moderna prevede cumpărarea a 150 de milioane de doze, care să fie livrate în trimestrele trei şi patru în 2021, dar şi opţiunea achiziţionării altor 150 de milioane de doze de vaccin în 2022.


În total, Uniunea Europeană ar urma să dispună anul acesta de 310 milioane de doze de vaccin anti-COVID de la Moderna.


Comisia Europeană a mai anunțat că intenţionează să-şi „actualizeze” contractele pe care le-a semnat sau „să încheie noi contracte”, în vederea susţinerii dezvoltării de noi vaccinuri sau a modificării vaccinurilor existente.


CE precizează că este pregătită să „ia în calcul surse de aprovizionare din afara UE, dacă este necesar”.


În același timp, comisia propune un proiect de ”bioapărare” - denumit Hera Incubator - menit să oprească răspândirea variantelor noului coronavirus, care provoacă îngrijorare din cauza unei contagiozităţi mari şi a posibilităţii de a rezista vaccinurilor actuale.


Aproximativ 150 de milioane de euro urmează să fie alocate pentru consolidarea cercetării şi schimbului de date cu privire la noile tulpini COVID.


FOTO: EPA


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă