UE susine guvernul de la Chișinău: a deblocat rapid 60 de milioane de euro pentru a ajuta Moldova pe fondul negocierilor dure cu Gazprom

1 lună in urmă 27

Comisia Europeană a anunțat miercuri că va oferi Republicii Moldova 60 de milioane de euro pentru a gestiona criza energetică, pe fondul unor tratative dure pe care Chișinăul le duce în prezent cu Gazpromul.

Președinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen a anunțat miercuri în cadrul unei întrevederi cu premierul Republicii Moldova, Natalia Gavrilița, că UE va acorda o asistență financiară în valoare de 60 de milioane de euro pentru a sprijini Chișinăul în criza energetică care se profilează.

Sunt bucuroasă să o întâlnesc pe premierul Republicii Moldova, Natalia Gavrilița, pentru a reitera sprijinul nostru deplin pentru Moldova. Mâine, în cadrul ședinței Consiliului de Asociere UE-Republica Moldova se va consolida și mai mult cooperarea noastră. În acest context, Comisia Europeană pune la dispoziție 60 de milioane de euro pentru a ajuta Moldova să gestioneze actuala criză energetică”, a scris Ursula von der Leyen pe contul său de Twitter.

La rândul său, șefa statului Maia Sandu a mulțumit președintei Comisiei Europene pentru sprijin.

Comisia Europeană tocmai a anunțat debursarea de 60 de milioane de euro pentru a ajuta Moldova pe fondul crizei energetică. Îi mulțumesc Ursulei von der Leyen pentru angajamentul de a susține Moldova în gestionarea crizei energetice”, a scris la rândul său Maia Sandu pe pagina sa de Twitter.

Tot astăzi, vice-premierul Republicii Moldova, Andrei Spînu, negociază la Sankt-Peterburg, cu reprezentații Gazprom semnarea unui nou acord cu Chișinăul privind furnizare de gaze naturale.

Foto: Premierul Republicii Moldova, Natalia Gavriliță (stânga) și șefa CE, Ursula von der Leyen (dreapta) s-au întâlnit la Gazprom pe fundalul crizei gazelor de la Chișinău. Sursa/Twitter Ursula von der Leyen

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă