UE și SUA sar în ajutorul Indiei, copleșită de numărul mare de cazuri Covid-19 după apariția unei noi tulpini a virusului

1 săptămână in urmă 14

Ursula von der Leyen Ursula von der Leyen

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a făcut apel la statele membre UE să ajute India cu medicamente și oxigen, în condițiile în care țara se confruntă cu un puternic val al pademiei provocat de o nouă variantă a coronavirusului. Și SUA au anunțat că vor trimite urgent ajutor sanitar în această țară. 

DUMINICĂ, 25 APRILIE 2021, 17:33

SURSĂ: realitatea.net

AUTOR: Irina Chirtoc

”Suntem pregătiţi să oferim ajutor. Uniunea Europeană îşi uneşte resursele pentru a răspunde rapid cererii de asistenţă prin Mecanismul European de Protecţie Civilă”, a anunţat preşedinta Comisiei Europene.

La rândul său, Comisarul european pentru gestionarea crizelor, Janez Lenarcic, a semnalat că Centrul european de coordonare şi răspuns pentru situaţii de urgenţă desfăşoară o acţiune de coordonare cu statele UE dispuse să trimită rapid Indiei medicamente şi oxigen, potrivit Agerpres.

Germania a anunțat deja, prin cancelarul Angela Merkel, că pregăteşte un ajutor de urgenţă pentru India. ”Lupta împotriva pandemiei este lupta noastră, a tuturor. Germania este solidară cu India şi pregăteşte de urgenţă o misiune de ajutor”, a spus șefa Guvernului. Detalii despre acest ajutor nu au fost făcute publice deocamdată, dar, potrivit săptămânalului Der Spiegel, armata germană a primit ordin să organizeze aprovizionarea cu oxigen.
Germania se confruntă ea însăşi cu al treilea val al pandemiei şi capacitatea sa de internări la terapie intensivă se apropie de limită. În acest weekend au intrat în vigoare noi restricţii în țară. 

Luni, guvernul de la Berlin va institui noi restricţii pentru călătoriile dinspre India pentru a preveni aducerea variantei indiene a coronavirusului, primele cazuri de infectare cu această variantă fiind deja semnalate în Europa.

O altă țară care a anunțat că va trimite rapid Indiei ajutor sanitar este SUA.

India a devenit a doua cea mai afectată țară din lume de pandemie, după SUA, cu un bilanț de peste 17 milioane de infectări și 192.875 de decese. Duminică, țara a raportat 349.691 de noi cazuri de infectare cu Sars-Cov-2 în 24 de ore, un nou record mondial, și 2.767 de decese, un record național. Carantina în capitala New Delhi a fost prelungită cu o săptămână pentru a scădea presiunea asupra spitalelor, care se confruntă cu o gravă penurie de oxigen.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă