UE restrictioneaza exporturile de vaccinuri anti- COVID in Irlanda de Nord, incalcand protocolul acordului Brexit

1 lună in urmă 1

Uniunea Europeana a luat masuri, vineri, pentru restrictionarea exporturilor de vaccinuri pentru COVID-19 in Irlanda de Nord, incalcand protocolul acordului Brexit si provocand mania politicienilor din provincia britanica, transmite Reuters.

Premierul nord-irlandez Arlene Foster a descris decizia UE de a invoca Articolul 16 din Protocolul Nord Irlandez, care permite Marii Britanii sau UE de a lua masuri unilaterale daca apare un efect negativ neasteptat din partea acestui acord, drept "un act incredibil de ostilitate".

Citeste si: Masura dura a Comisiei Europene: Exporturile de vaccinuri anti-COVID produse in UE vor necesita autorizatie

Un purtator de cuvint al guvernului britanic a spus ca "va lua in considerare cu precautie, urmatorii pasi", adaugand ca ministrul Michael Gove a transmis UE "ingrijorarea Marii Britanii provocata de lipsa unei notificari din partea UE legata de actiunile sale in legaturi ca protocolul Nord Irlandez".

Mai devreme, vineri, Comisia Europeana a convenit un plan pentru controlul exporturilor de vaccinuri din UE, inclusiv catre Marea Britanie, argumentand ca trebuie sa procedeze astfel pentru a-si asigura stocurile necesare.

Irlanda de Nord primeste vaccinuri din Marea Britanie, dar masura a nemultumit politicienii din provincie, cu mai putin de o luna de cand Marea Britanie a iesit din UE, la sfarsitul anului 2020.

Citeste si:

Ce s-a ales de verificarile din spitale anuntate pompos de Nelu Tataru, dupa incendiul de la Piatra Neamt. Tragediile se repetaRiscurile pe care ti le asumi cand plimbi un caine periculos fara botnita. Daune morale de 20.000 de lei in cazul unui metis de Rottweiler scapat din lesaCum au transportat soferi romani de TIR droguri de peste 10 milioane de euro in Marea Britanie. Cocaina si ketamina proveneau de la cartelul Sinaloa din MexicVor merge sau nu elevii la scoala din 8 februarie? Ce spun parintii, copiii si profesoriiCiteste si: Valeriu Gheorghita: Din 16 februarie nu estimam ca vom mai avea aceste sincope in activitatea de vaccinare
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă