UE interzice aditivul alimentar dioxid de titan: ”Nu mai este considerat sigur”

4 zile in urmă 32

Comisia Europeană a decis vineri, 14 ianuarie, interzicerea folosirii dioxidului de titan în produsele alimentare. Măsura se va aplica din vara acestui an, după o perioadă de tranziție de șase luni, anunță Executivul comunitar, potrivit News.ro.

Propunerea Comisiei a fost aprobată în unanimitate de statele membre.

”Comisia Europeană a adoptat o interdicţie de utilizare a dioxidului de titan (E171) ca aditiv alimentar. Interdicţia se va aplica după o perioadă de tranziţie de şase luni. Cu alte cuvinte, începând din vară, acest aditiv nu ar mai trebui adăugat în produsele alimentare”, precizează reprezentanții Comisiei Europene.

Dioxidul de titan se folosește în produse alimentare, precum supele, sosurile, pastele tartinabile, produsele coapte sau suplimentele alimentare.

 ”Nu mai este considerat sigur”Dioxidul de titan nu va mai putea fi folosit în produsele alimentare din vara acestui an. | Foto: Comisia Europeană

Decizia de interzicere a aditivului a fost luată în baza unui aviz științific al Autorităţii Europene pentru Siguranţa Alimentară, potrivit căruia dioxidul de sulf nu mai poate fi considerat sigur când este folosit ca aditiv alimentar.

Prin interdicţia de astăzi, eliminăm un aditiv alimentar care nu mai este considerat sigur. Contez pe faptul că autorităţile statelor membre vor coopera asigurându-se că operatorii din sectorul alimentar vor înceta să utilizeze E171 în produsele alimentare.

Comisarul Stella Kyriakides, responsabilă cu sănătatea şi siguranţa alimentară:

Foto: 123rf.com

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă