UE estimează că 56% dintre români vor fi vaccinați cu ambele doze până la sfârșitul lunii iunie. Cum stau celelalte țări din blocul comunitar

4 săptămâni in urmă 1


Peste jumătate din populația eligibilă pentru vaccinare din România va fi imunizată complet până la mijlocul anului, anunță oficialii UE.


Estimările oficiale ale Uniunii Europene cu privire la proporția de persoane ce ar putea fi vaccinate cu ambele doze până la sfârșitul lunii iunie, în fiecare stat din blocul comunitar, au fost publicate miercuri de cotidianul economic ceh Hospodarske noviny, informează Economedia.ro.


În ce privește România, Uniunea Europeană estimează că, până la mijlocul anului, va fi imunizată cu ambele doze până la 56% din populația țării.


Informația are la bază un document cu privire la comenzile făcute de fiecare stat european pentru vaccinurile autorizate în UE.


România, Spania, Belgia și Franța sunt singurele state din UE care au comandat numărul maxim de doze de vaccin de la toți producătorii.


„Acestea sunt date despre livrările de vaccin pe baza promisiunilor existente de la producători. Numerele exacte pot fi diferite în cele din urmă, deoarece AstraZeneca nu reușește să realizeze producția. În schimb, Pfizer produce mai mult decât a promis inițial”, notează publicația cehă.


Din rândul fostelor state comuniste din Uniunea Europeană, România stă cel mai bine, mai notează Hospodarske noviny. Bulgaria și Croația ar urma să vaccineze până în iulie 36% din populație, Slovacia, 39%, Letonia, 42%, Cehia, 44%, Estonia, 48%, Slovenia, 51%, Lituania, 52%, Ungaria, 53%, iar Polonia, 55%.


Ierarhia cu proporția din populație ce ar putea fi vaccinată până la finalul lunii iunie:


Bulgaria: 36%Croația: 36%Slovacia: 39%Letonia: 42%Cehia: 44%Estonia: 48%Austria: 50%Slovenia: 51%Lituania: 52%Ungaria: 53%Polonia: 55%Italia: 56%Luxemburg: 56%Portugalia: 56%România: 56%Grecia: 56%Belgia: 57%Franța: 57%Irlanda: 57%Spania: 57%Finlanda: 58%Germania: 60%Suedia: 60%Cipru: 62%Olanda: 64%Danemarca: 79%Malta: 92%

Premierul Florin Cîțu a anunțat că e nevoie ca 70% din populație să se vaccineze, pentru a dobândi imunitatea colectivă.


În acest sens, Florin Cîțu a stabilit luna septembrie ca dată-limită pentru vaccinarea a 10,4 milioane de cetățeni români.


FOTO: Hepta


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă