UE a plătit 15,5 euro pentru o doză de vaccin Pfizer/BioNtech, arată un contract semnat cu cele două companii și publicat de presa spaniolă

2 săptămâni in urmă 11

Uniunea Europeană plătește 15,5 euro pe o doză de vaccin Pfizer-BioNTech împotriva COVID-19, conform primului contract pe care l-a semnat cu cele două companii, care a fost publicat miercuri către ziarul spaniol La Vanguardia.

UE a plătit 15,5 euro pentru o doză de vaccin Pfizer/BioNtech

Galerie (3)

UE a plătit 15,5 euro pentru o doză de vaccin Pfizer/BioNtech

Shutterstock

Prețul confirmă ceea ce a raportat Reuters în ultimele luni. Mai multe publicații au raportat în schimb o valoare mai mică pe baza unui document cu prețuri parțiale postat pe Twitter de un politician belgian, care ulterior a șters tweet-ul, notează Reuters.

Documentul belgian, care includea și prețurile pentru alte vaccinuri rezervate de UE, a alimentat teoria conform căreia Uniunea Europeană se confruntă cu întârzieri în aprovizionarea cu vaccinuri deoarece a plătit prea puțin.

Asta în ciuda faptului că în contractul cu AstraZeneca, divulgat în februarie, prețul pentru acest tip de vaccin era mai mare decât cel raportat în documentul belgian.

Conform contractului cu Pfizer, UE a fost de acord să plătească în medie 15,5 euro pentru primele 200 de milioane de doze. De asemenea, a fost de acord să plătească același preț pentru alte 100 de milioane de doze opționale pe care le-a comandat în termenul stabilit în contract. Dincolo de acest termen, ar fi plătit 17,5 euro pe doză.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă