Ucraina solicită trupe ale SUA pe teritoriul său. Reacția agresivă a Rusia la adresa Kievului

2 luni in urmă 16

Ucraina a solictat Statelor Unite să desfășoare forțe de apărare antiaeriană pe teritoriul său, prin vocea lui Alexei Reznikov, vicepremier și ministru pentru integrarea teritoriilor necontrolate. Rusia a reacționat imediat, afirmând că apelul Kievului reprezintă ”o politică provocatoare, atât în regiune, cât și în ce privește Moscova”.

Maria Zakharova, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe rus, a adăugat că acestă inițiativă a Ucrainei dăunează, mai presus de toate propriilor cetățeni, potrivit Prensa Latina.

Anterior, vicepremierul ucrainean, Alexei Rezbnikov, declarase în timpul unei întâlniri cu președintele Fundației Jamestown, Glen Howard, într-o vizită în Statele Unite, că necesitatea ”extinderii ajutorului Washington-ului în domeniul securității Ucrainei este mai presus de toate, prin desfășurarea forțelor de apărare antiaeriană, chiar prin staționarea unităților SUA (pe teritoriul țării -n.a.)”.

Oficialul ucrainean a afirmat că Kievul este îngrijorat de presupusele intenții ale Rusiei de a desfășura arme nucleare în Crimeea, regiune anexată în mod ilegat de Moscova, în 2014.

Putin își arată mușchii în Orientul Mijlociu. Noul lider al Israelului, poziție surprinzătoare față de președintele Rusiei


La rândul său, Zakharova a spus că declarațiile oficialului de la Kiev reprezintă ”o dovadă a intențiilor SUA privind dezvoltarea relațiilor cu Ucraina”. Ea a continuat spunând că astfel de opinii sunt în interesul Occidentului, deoarece conduc la destabilizarea situației din Ucraina.

”Este o încercare de a juca la nesfârșit cartea ucraineană în contextul în care Rusia a devenit esența politicii Vestului din regiune”. Diplomatul și-a exprimat încrederea că această afirmație nu a fost ”ultima declarație provocatoare” din partea guvernului din Ucraina.

Uniunea Sovietică a pierdut Războiul Rece. Rusia ar putea să câștige noua luptă cu SUA, susține un analist

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă