Ucraina se pregătește pentru un aflux de migranți dacă spargerea frontului la granița belaruso-polonă eșuează. „Se desfășoară o operațiune hibridă a Rusiei”

2 săptămâni in urmă 8

Miercuri, 17 Noiembrie 2021, ora 14:39

59 citiri

Ucraina se pregătește pentru un aflux de migranți dacă spargerea frontului la granița belaruso-polonă eșuează. „Se desfășoară o operațiune hibridă a Rusiei”

Secretarul Consiliului Național de Securitate și Apărare al Ucrainei, Oleksii Danilov, a avut o întâlnire la Luțk cu șefii ministerelor și departamentelor de forță precum și cu șefii administrațiilor regionale din regiunile de graniță cu Belarusul.

Tema întâlnirii a fost pregătirea pentru posibile provocări la granița belarusă-ucraineană pe fondul crizei migrației.

„Agresiunea militară din partea Federației Ruse durează de opt ani, iar ceea ce se întâmplă acum la granița polono-belarusă nu poate fi numit o criză umanitară - aceasta este o altă operațiune specială a Federației Ruse, care este în curs de implementate pentru a submina unitatea Europaei și situația de la granița noastră”, a spus Danilov.

„Se desfășoară o operațiune hibridă a Rusiei în care migranții sunt atât ca armă, cât și ca victime”, a menționat, la rândul său, ambasadorul polonez în Ucraina, Bartosz Cichocki.

Conform informațiilor ucrainene, acum există aproximativ 16 mii de migranți din Orientul Mijlociu pe teritoriul Belarusului. Dacă acțiunea de spargere a frontului în Polonia eșuează, ei ar putea încerca să intre în UE prin Ucraina.

Potrivit lui Aleksei Danilov, Ucraina se pregătește pentru diferite scenarii privind dezvoltarea situației de la granița polono-belarusă. El este, de asemenea, convins de necesitatea creării unui grup de lucru interdepartamental cu implicarea tuturor forurilor de conducere, centrale și locale pentru monitorizarea non-stop a situației de la frontieră și a răspunde prompt.

Ambasadorul polonez i-a informat cei prezenți despre etapele și dinamica operațiunii speciale ale Rusiei și Belarusului și măsurile de răspuns ale părții poloneze.

Situația de la granița bieloruso-polonă a escaladat pe 8 noiembrie. Vladimir Putin și Aleksader Lukașenko folosesc criza migrației creată artificial pentru a pune presiune asupra Europei.

Vecinii Belarusului întăresc granițele și introduc starea de alertă în zonele de frontieră, iar Ucraina nu face excepție. Granița ucraineano-belarusă va fi păzită suplimentar de aproximativ 8.500 de militari ai Gărzii Naționale, Serviciului de Grăniceri și ofițeri de poliție.

Portalul ucrainena zn.ua scrie că social-democrații germani s-au oferit să deschidă o rută controlată către Polonia pentru migranți și apoi să-i ducă în Ucraina, de unde trebuie să treacă prin proceduri de azil. Ce se va întâmpla cu cei cărora li se refuză intrarea, nu au precizat autorii ideii. Ucraina ar fi respins oferta.

Citeste si:

Criza migranților. Singura modalitate de a-l lovi pe Lukașenko este să pui presiune pe Putin

Miniștrii de externe UE au aprobat în 15 noiembrie cadrul legal de extindere a sancțiunilor împotriva persoanelor și a entităților care facilitează fluxul migrației prin Belarus. Detaliile...

Războiul informațional de la granițele UE. Migranții, ademeniți cu informații false la granița cu Polonia

Ministerul polonez de Interne avertizează că printre migranţii din Belarus a fost răspândit un zvon fals, menit să-i determine pe aceştia să ia cu asalt frontiera poloneză. Conform unui...

Sursa: Ziare.com

DigiSport.ro

ObservatorNews.ro

DigiSport.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă