Ucraina prezintă cererile de pace. Anuţul președintelui Volodimir Zelenski

1 săptămână in urmă 26

ZelenskiZelenski
  • Volodimir Zelenski a respins mişcările ruseşti de escaladare a războiului, afirmând că forţele ţării sale vor continua contraofensiva, fără a da Rusiei spaţiu de manevră pentru a se mobiliza şi a se instala pe teritoriul ucrainean.
  • Zelenski a prezentat ceea ce a spus că sunt cinci condiţii pentru pace.
  • Printre acestea se numără pedepsirea agresiunii ruseşti, restabilirea securităţii şi integrităţii teritoriale a Ucrainei şi garanţii de securitate.

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a respins mişcările ruseşti de escaladare a războiului, afirmând că forţele ţării sale vor continua contraofensiva, fără a da Rusiei spaţiu de manevră pentru a se mobiliza şi a se instala pe teritoriul ucrainean.

,,Putem readuce steagul ucrainean pe întregul nostru teritoriu. Putem face acest lucru cu forţa armelor, dar avem nevoie de timp” , a declarat Zelenski într-o intervenţie înregistrată miercuri la Adunarea Generală a ONU, pe care Rusia a încercat să o oprească.

Zelenski a prezentat ceea ce a spus că sunt cinci condiţii pentru pace. Printre acestea se numără pedepsirea agresiunii ruseşti, restabilirea securităţii şi integrităţii teritoriale a Ucrainei şi garanţii de securitate.

,,A fost comisă o crimă împotriva Ucrainei şi cerem o pedeapsă corectă” , a declarat Zelenski în faţa organismului ONU.

,,Ar trebui creat un tribunal special pentru a pedepsi Rusia pentru agresiunea împotriva statului nostru… Rusia ar trebui să plătească pentru acest război cu bunurile sale” , a mai spus preşedintele ucrainean, îndemnând ONU să „elimine dreptul de veto” al Rusiei în calitate de membru al Consiliului de Securitate.

The post Ucraina prezintă cererile de pace. Anuţul președintelui Volodimir Zelenski appeared first on Aleph News.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă