Ucraina exclude orice ofensivă împotriva separatiştilor proruşi în Donbas pe motiv că ar produce moartea multor civili

1 lună in urmă 15

Ucraina exclude orice ofensivă împotriva separatiştilor proruşi, în estul ţării, unde confruntări armate s-au multiplicat în ultimele săptămâni, pe fondul unor tensiuni cu Rusia, relatează AFP, citată de agenția News.ro.

”Eliberarea teritoriilor ocupate prin forţă va conduce în mod inevitabil la moartea unui număr mare de civili şi la pierderi în rândul militarilor, ceea ce este inacceptabil pentru Ucraina”, a anunţat într-un comunicat oficial comandantul forţelor armate ucrainene, generalul Ruslan Homceak.

Kievul susţine o ”soluţie politică şi diplomatică” în vederea recuperării teritoriilor asupa cărora nu mai deţine controlul de la începutul Războiului din Ucraina, în 2014, subliniază el.

Homceak denunţă drept ”o campanie de dezinformare” a Rusiei ”informaţii” potrivit cărora Kievul pregăteşte o ofenisvă, în timp ce Ucraina acuză Moscova de comasarea unor trupe la frontieră.

Kievul acuză Kremlinul de faptul că ar căuta un pretext pentru a declanţa o operaţiune militară de anvergură. ”Această campanie vizează să discrediteze Ucraina pe scena internaţională şi să creeze panică în populaţia din teritoriile ocupate”, denunţă generalul Homceak.

Kievul şi Occidentul au criticat în ultima perioadă Moscova din cauză că a comasat trupe la frontiera ucraineană şi în Peninsula ucraineană Crimeea, anexată de către Rusia, în contextul în care incidente armate sângeroase cauzate de separatişti proruşi, acuză ucrainenii, au loc apropape zilnic.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski se află joi şi vineri pe linia frontului. (Foto: Ministerul Apărării din Ucraina)

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă