Uber, obligată să-i plătească 1,1 milioane de dolari despăgubiri unei nevăzătoare

1 lună in urmă 1


Compania de ride-sharing Uber a fost obligată să plătească despăgubiri de 1,1 milioane de dolari unei femei nevăzătoare din San Francisco, după ce șoferii săi au refuzat de 14 ori s-o transporte cu tot cu câinele său călăuzitor, informează The Guardian.


Judecătorii au respins poziția companiei, care a susținut în instanță că nu este responsabilă de comportamentul șoferilor, deoarece aceștia au statutul de contractori, scrie Guardian, care citează Business Insider.


Concediată pentru că ar fi întârziat la serviciu


Lisa Irving este nevăzătoare și folosește un câine călăuzitor. În 2018, ea a depus o plângere împotriva Uber, acuzând că fie i s-a refuzat cu totul călătoria, fie a fost hărțuită de șoferi, care nu voiau s-o transporte cu câinele său. Drept urmare, ea a întârziat la serviciu și a fost concediată.


De două ori a fost agresată verbal, susține femeia.


Comportamentul nepotrivit al șoferilor a continuat, cu toate a făcut plângere la Uber, spune Lisa Irving.


Și avocata femeii a declarat în fața judecătorilor că Lisa a fost discriminată, cu toate că nevăzătorii ar fi trebuit să fie printre beneficiarii „revoluției ride-sharing”.


Care au fost argumentele judecătorilor


Compania Uber susține că nu face discriminări și că este atentă la nevoile nevăzătorilor. Totuși, judecătorii susțin că gigantul american își învață șoferii să găsească motive nediscriminatorii pentru a refuza cursele.


Legislația americană interzice transportatorilor să le refuze cursele celor care folosesc câini pe post de ghid.


Judecătorii au stabilit că Uber a încălcat această lege, având în vedere „supravegherea contractuală a șoferilor” și „eșecul în a preveni discriminarea prin instruirea corespunzătoare a lucrătorilor săi”, mai arată sursa citată.


Compania trebuie să-i dea acum Lisei 1,1 milioane de dolari ca despăgubiri.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă