Twitter anunță că va bloca definitiv contul persoanelor care dezinformează în mod repetat în privinţa vaccinurilor anti-COVID

2 luni in urmă 1

Platforma de social media Twitter a anunţat luni că vrea să amplifice lupta împotriva dezinformării. Astfel, utilizatorii care transmit informații false cu privire la vaccinurile anti-COVID riscă să aibă contul suspendat permanent, dacă au fost atenționați de cinci ori, informează AFP, citată de Agerpres.

Utilizatorii îşi vor vedea contul blocat timp de 12 ore, de la al doilea avertisment, iar la al patrulea blocarea va dura 7 zile. De la al cincilea avertisment, blocarea contului va fi definitivă.

„Credem să acest sistem de avertismente va ajuta la educarea publicului cu privire la regulamentele noastre şi la reducerea cu mai mult succes a propagării de informaţii potenţial periculoase sau false pe Twitter, în special în cazul infracţiunilor repetate, moderate sau grave”, a anunţat reţeaua socială într-un comunicat.

Twitter a cerut în decembrie anul trecut ca utilizatorii să şteargă unele informaţii false, în special cele care sugerează că vaccinurile sunt folosite pentru a controla populaţiile, efectele adverse sau chiar suspiciunea existenței bolii COVID-19.

De atunci, moderatorii societăţii californiene au retras peste 8.400 de tweet-uri şi au notificat circa 11,5 milioane de conturi din întreaga lume.

Twitter va ataşa de acum etichete cu mesaje „poate conţine informaţii înşelătoare cu privire la vaccinurile împotriva COVID-19”, iar platforma speră să pună la punct un sistem atât uman, cât și automatizat pentru a detecta mesajele cu probleme, potrivit comunicatului de luni.

YouTube şi Facebook au anunţat din octombrie anul trecut o reglementare strictă menită să interzică informațiile false în privința vaccinării şi a acţiunilor care intenționează să discrediteze campaniile de vaccinare.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă