Turneul final al Euro U 19, anulat din cauza pandemiei. Următoarea ediție ar urma să aibă loc în România

4 luni in urmă 21


UEFA a anunțat, miercuri, că a anulat turneul final al Campionatului European rezervat jucătorilor sub 19 ani, programat în Irlanda de Nord, notează News.ro.


Competiția trebuia inițial să se desfășoare între 19 iulie și 1 august, dar a fost ulterior amânată pentru luna noiembrie, din cauza pandemiei de coronavirus.


UEFA stabilise în august ca meciurile din grupe să se joace între 7 și 14 noiembrie, urmând ca semifinalele, finala şi play-off-ul pentru CM, în martie 2021.


Apoi, forul continental a anunțat în septembrie că tot turneul final va avea loc în martie 2021, în sistem eliminatoriu.


În final, UEFA a anulat competiția, după ce situația generată de pandemia de coronavirus s-a înrăutățit în toată Europa.


În aceste condiții, cele cinci echipe care vor reprezenta Europa la Cupa Mondială U 20 din Indonezia, programată între 20 mai și 12 iunie, au fost alese pe baza coeficientului de țară. Aceste sunt: Anglia, Franţa, Olanda, Italia şi Portugalia.


România ar urma să găzduiască ediția de anul viitor al CE Under 19, competiție care a fost stabilită să aibă loc între 30 iunie și 13 iulie 2021.


FOTO: Hepta


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă