Turiștii către destinații devenite roșii Covid după achiziția biletelor nu-și pot cere banii înapoi, spun reprezentanții agențiilor

2 luni in urmă 29

Asociația Națională a Agențiilor de Turism (ANAT) a anunțat, joi, că agențiile nu sunt reponsabile pentru modificarea încadrării Covid a unor destinații de vacanță între data achiziționării serviciilor și data întoarcerii turiștilor, relatează News.ro.

”În ultimele săptămâni, mai multe țări care sunt destinații turistice pentru români, precum Grecia sau Turcia, au intrat pe lista roșie. În acest caz, turiștii nevaccinați cu vârstele de peste 16 ani trebuie să-și asume carantina la revenirea în țară. ANAT nu poartă răspunderea pentru schimbarea încadrării destinației turistice, ci pentru buna organizare și derulare a pachetului turistic”, a transmis Asociația.

ANAT subliniază că, în cazul intrării unor țări pe listele roșii sau galbene, atâta timp cât granițele sunt deschise, rămâne în vigoare contractul cu turistul. În aceste condiții, agenția are doar obligația de a asigura prompt serviciile turistice, fie ele de cazare, masă, sau, după caz, transport, tururi opționale, etc., potrivit ofertei inițiale.

Turiștii nemulțumiți vor reprogramare sau banii înapoi

Agențiile de turism s-au confruntat în ultima vreme cu turiști nemulțumiți care au rezervări în special în țările aflate pe lista roșie și care solicitau restituirea banilor sau reprogramare.

”Menționăm că agențiile nu poartă vreo responsabilitate pentru intrarea unei țări pe lista roșie, cât timp acea destinație este deschisă. În plus, există posibilitatea vaccinării, în prezent, la îndemână pentru majoritatea turiștilor, alături de dovada trecerii prin boală, deci imunizare”, a subliniat Cristian Vlad, președintele Consiliului Regional Centru al ANAT.

Asociația le recomandă turiștilor încheierea de asigurări storno, respectiv de călătorie.

”Aceste asigurări au preţuri foarte accesibile şi pot acoperi multe situaţii imprevizibile, care pot fi dovedite, precum îmbolnăviri sau accidente. Menţionăm că asigurarea storno nu acoperă situaţii precum trecerea unei ţări pe lista roşie”, adaugă reprezentanţii ANAT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă