Turiști români, printre cei prinși la schi într-o stațiune de lux din Austria. Metoda prin care aceștia păcăleau restricțiile și ce amendă au luat

3 săptămâni in urmă 23


Poliția din Austria a descoperit 96 de turiști străini din mai multe țări din Europa în stațiunea St Anton am Arlberg careu au încălcat regulile de intrare în țară și lockdownul național, scrie Reuters. Cum cazările sunt permise doar celor care vin în scopuri de afaceri, turiștii își făceau adresă locală și susținea că sunt în căutarea unui loc de muncă.


Primarul localității St. Anton,Helmut Mall, una din stațiunile de top din Austria, a declarat că zeci de tineri turiști din Europa au venit recent în oraș și au ocolit regulile potrivit cărora pârtiile de schi sunt deschise, dar hotelurile sunt închise turiștilor.


„Cetățeni britanici, danezi, suedezi, români, germani, australieni, irlandezi și polonezi au fost controlați și amendați”, a anunțat vineri poliția din provincia Tirol.


15 polițiști au participat vineri seara la o operațiune de verificare, iar cei prinși că au încâlcat regulile au fost amendați cu până la 2180 de euro.


Austria a înregistrat 413.208 cazuri de infectare cu COVID-19 și 7.700 de morți la o populație de aproape 9 milioane de locuitori. Media cazurilor zilnice a coborât la circa 1.500 de la un vârt de 9.000 în noiembrie.


Țara se află din decembrie sub cel de-al treilea lockdown. Deși schiorii obișnuiți nu pot rămâne peste noapte în hoteluri, mai multe focare de coronavirus au izbucnit în urma cursurilor de schi, care au fost permise pentru vizitatorii din Europa.


Cazările sunt permise doar pentru călătorii în scopuri de afaceri, dar primarul localității St. Anton susține că noii veniți și-au înregistrat adrese locale susținând că sunt în căutare de locuri de muncă deși acestea nu sunt disponibile.


Poliția nu a precizat care au fost contraventiile pentru care au fost sancționați turiștii, dar a precizat că aceștia au încălcat regulile privind imigrația și înregistrarea la o adresă.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă