Turcia anunţă că nu va solicita dovada de vaccinare turiştilor internaţionali pentru sezonul estival

3 săptămâni in urmă 18

De Andreea Anghel.
Publicat: 15.03.2021, 17:09.
Actualizat: 15.03.2021, 17:10

Turcia anunţă că nu le va impune dovezi privind vaccinarea turiştilor străini. După 15 aprilie, autorităţile turce vor stabili dacă turiştii internaţionali vor mai trebui să prezinte un rezultat negativ la testele PCR, la frontiera Turciei.

După 15 aprilie, autorităţile turce vor stabili dacă turiştii străini vor mai trebui să prezinte rezultat negativ la teste anti-Covid-19 la frontiera Turciei

Turcia anunţă că nu va solicita dovada de vaccinare turiştilor internaţionali pentru sezonul estival

Profimedia Images

Turcia nu va cere dovada vaccinării turiştilor internaţionali Britanicii ar putea intra chiar şi fără un test în prealabil

Turcia anunţă că așteaptă să primească vizitatori în această vară fără a necesita dovezi ale vaccinării, a declarat ministrul Turismului. În plus, este puțin probabil ca britanicii să aibă nevoie de teste PCR înainte de sosire, datorită succesului programului de vaccinare din Marea Britanie.

Mehmet Nuri Ersoy, ministrul Culturii și al Turismului, a declarat: ''Nu vom solicita pașapoarte de vaccinare de la călătorii internaționali când intră în țară. Avem la dispoziție procese vamale de talie mondială pentru a ne asigura că riscul transmiterii va fi redus în timpul călătoriilor în toată Turcia.''

Angajaților din hoteluri și ale altor facilități turistice li se va acorda prioritate pentru vaccinare înainte de sezonul principal din vară. Multe hoteluri sunt pregătite pentru testarea turiștilor la domiciliu dacă este încă necesară dovada unui test negativ. De asemenea, pot fi efectuate pentru aproximativ 25 de lire sterline pe aeroporturi.

Pachet de asigurare medicală, în cazul în care turistul se îmbolnăveşte pe durata şederii

Turcia va oferi un pachet de asigurare opțional pentru turiștii care sosesc, ce ar acoperi cheltuielile legate de Covid, cum ar fi tratament, medicamente și îngrijiri de urgență. Ministrul a spus că cifrele internaționale ale cazurilor de coronavirus vor fi revizuite peste o lună.

''Vom reevalua situația și vom decide dacă vom continua să solicităm rezultate negative ale testelor PCR de la cetățenii britanici care intră în țară. Mă aștept să nu existe o astfel de cerință din partea vizitatorilor britanici, deoarece guvernul britanic lansează rapid și impresionant programul de vaccinare pentru întreaga națiune, iar o parte semnificativă a populației va fi vaccinată până la începutul verii. Așteptăm cu nerăbdare să primim turiștii britanici cu brațele deschise, așa cum am făcut în siguranță vara trecută.''

Potrivit celor mai recente cifre din Raportul Anker, în ianuarie aeroporturile din Turcia au gestionat 5,2 milioane de persoane, de patru ori mai multe decât aeroporturile din Marea Britanie, potrivit independent.co.uk.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

dovada vaccinare turisti internationali vaccin covid britanici teste covid
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă