Turcia a început să-şi retragă trupele din Afganistan

1 lună in urmă 15

Turcia își retrage trupele din Afganistan. Foto/Arhivă Turcia își retrage trupele din Afganistan. Foto/Arhivă

Turcia a început să-şi retragă trupele care se ocupau de siguranţa aeroportului din Kabul, a anunţat miercuri seară ministrul turc al Apărării. Înainte de anunţ, Turcia a avut negocieri cu Washingtonul şi talibanii pentru a continua să asigure securitatea pe aeroportul din Kabul după retragerea trupelor americane care trebuie să se încheie marţi. 

MIERCURI, 25 AUGUST 2021, 21:27

SURSĂ: Realitatea

AUTOR: Iulian Budușan

„Forţele armate turce în misiune pe aeroportul Hamid Karzai din Afganistan au început să fie evacuate. Forţele armate turce vor reveni în ţară cu onoarea de a-şi fi îndeplinit datoria care le-a fost atribuită cu succes”, a declarat ministrul Hulusi Akar într-un comunicat. 

Aproape 500 de militari turci noncombat se aflau în Afganistan în cadrul unei misiuni a NATO. 

Înainte de anunţul retragerii trupelor sale, Turcia a avut negocieri cu Washingtonul şi talibanii pentru a continua să asigure securitatea pe aeroportul din Kabul după retragerea trupelor americane care trebuie să se încheie marţi. 

Dar preluarea controlului capitalei de către talibani a bulversat aceste planuri.                

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a subliniat necesitatea asigurării "stabilităţii" în Afganistan. "Conform cu acest obiectiv, Turcia va continua un dialog apropiat cu toate părţile în Afganistan", a adăugat el. 

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă