Turcan despre acordarea sporurilor bugetarilor

1 lună in urmă 1

Discutia despre sporuri nu urmareste diminuarea veniturilor, mai ales ale celor care muncesc, iar acestea trebuie sa reprezinte o motivatie pentru o anumita categorie de munca sau realizare suplimentara, a precizat, joi, 18 februare, pe pagina sa de Facebook, Raluca Turcan, ministrul Muncii si Protectiei Sociale.

"Este greu de acceptat si de inteles ca, dupa o pozitie clar explicata public in mai multe randuri si sustinuta prin efortul zilnic al echipei ministerului de a face analiza sporurilor cu responsabilitate, unii ajung sa imi rastalmaceasca declaratiile intr-un efort de trei ore, ca sa-i faca pe oameni sa inteleaga exact pe dos.

Si, culmea, victime ale dezinformarii de acest tip sunt exact acei oameni care muncesc de dimineata pana seara, oamenii pentru care vrem sa rasplatim performanta in sistemul public de salarizare! Punctul meu de vedere cu privire la sporurile acordate din sistemul public de salarizare este cat se poate de clar. Sistemul sporurilor trebuie analizat riguros, cu intelepciune, nu heirupist, pentru ca sunt si sporuri justificate de conditiile si natura muncii, sunt sporuri in domenii importante, pentru categorii esentiale de salariati.

Tot la fel de clar am spus ca discutia despre sporuri la Ministerul Muncii nu urmareste diminuarea veniturilor, mai ales ale celor care muncesc! Principiul sanatos de la care pleaca aceasta analiza este ca salariile din sectorul public sa fie reasezate, iar sporurile sa reprezinte o motivatie pentru o anumita categorie de munca, specializare sau realizare suplimentara!", afirma Turcan.

Recent, premierul Florin Citu a declarat ca Legea salarizarii bugetarilor, care va cuprinde si sporurile, va fi modificata printr-un proiect care va trece pana in vara prin Parlament.

"Modificarea Legii salarizarii are un obiectiv mai mare decat sporurile, Legea salarizarii trebuie sa reflecte legatura directa si transparenta intre performanta si venit, ceea ce nu vedem astazi. Deci, acesta este obiectivul Legii salarizarii si acolo vom merge.

Cum va arata si cum vor fi aceste sporuri si destinatia lor vom vedea dupa ce se va vota Legea salarizarii. (...) Se lucreaza la Ministerul Muncii. Dupa ce o sa avem o varianta de la Ministerul Muncii, bineinteles ca va fi adusa in coalitie si expertii din coalitie vor da dimensiunea finala", a precizat Citu, la Palatul Parlamentului.

Mai puteti citi:

Descoperirea facuta de o firma de asigurari in cazul unei masini arse in timpul unei nunti. Este suspectata o noua metoda de fraudareCe spun studentii despre profesoara de suedeza care ii umilea. "Plangeam inainte de curs. Nu pot sa cred ca nici pana acum nu s-au luat masuri"Valurile de frig care au lovit recent, provocate de anomalii ale vortexului polar. Temperaturi mai ridicate in unele parti din Groenlanda si Alaska, decat in TexasNaomi Osaka a facut instructie cu Serena Williams si e prima finalista de la Australian OpenBitcoin a mai doborat un record. Urmeaza o parte urata
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă