Turcan cere demisia lui Cîțu din fruntea partidului : „V-ați milogit la Ciolacu să prindeţi un colţ de pâine. Momentul acesta este o rușine pentru PNL”

1 săptămână in urmă 36

Într-un mesaj transmis luni conducerii PNL, ministrul Muncii, Raluca Turcan, are cuvinte dure pentru liderul partidului, Florin Cîțu, și pentru echipa de negocieri cu PSD. „Președintele partidului a negociat doar pentru el”, scrie Turcan în documentul intrat în posesia Libertatea. La rândul său, europarlamentarul liberal Dan Motreanu i-a cerut lui Cîțu „un gest de onoare”.

Raluca Turca îl acuză pe Florin Cîâu că nu a apărat interesele PNL la negocierile cu PSD. „Este puţin spus că s-a negociat in genunchi. Mandatul lui Florin Cîţu nu a fost decât un şir de minciuni, greșeli și jocuri personale. Aș spune că e de domeniul patologicului”, scrie ministrul Muncii.

Şi nu numai de minciuni, dar și de lipsa de responsabilitate!  Florin, eşti dispus să joci la poker până şi banii de pensii. De mai bine de o luna mă țin de capul tău şi-ti spun repetat ca de vineri (26 nov) nu mai sunt bani de pensii și de alocaţii pt că i-ai luat la rectificare doar ca sa dai tu bine la cifre în postările de pe facebook.   

Raluca Turcan:

Liderii PNL, PSD și UDMR au fost primiți luni de președintele Klaus Iohannis la Cotroceni.

Mesajul transmis de Raluca Turcan

Iată, integral, mesajul transmis conducerii PNL de Raluca Turcan:

„Am decis să nu particip la această şedinţa întrucât votul mi-a fost deja deturnat o data, şi doresc să nu se mai întâmple lucrul acesta din nou.

Doresc însă să cunoașteti părerea mea despre evenimentele în desfăşurare.

Consider ca echipa de negociere nu a purtat o negociere pentru PNL, ci a pregătit o garnitură şi o foaie de parcurs pentru predarea la cheie a PNL către PSD. În primul rând s-a plecat la drum cu o minciună. Și un vot manipulat ordinar. Nu, nu mă refer la Congres, ci la votul pentru a încerca negocieri și cu unii și cu alţii. Votul meu și al altora a fost folosit doar pentru a negocia cu PSD. Si doar in folosul unui grup extrem de restrâns.

A fost o fraudă asupra votului colegilor. Din tot ce am citit în presă, nu am văzut nicio idee politică, de viziune, de la negociatorii partidului pe care sa o vedem transpusă în avantajul politic al PNL! PSD-ul v-a dat în fiecare zi teme, la care voi reacţionaţi.

Este puţin spus că s-a negociat in genunchi. Mandatul lui Florin Cîţu nu a fost decât un şir de minciuni, greșeli și jocuri personale. Aș spune că e de domeniul patologicului.   

Florin, iți imaginezi că nimeni nu se prinde de minciunile tale? Toți se prind, îţi garantez. NIMIC din ce ai spus până acum, tu, preşedintele partidului, nu a fost adevărat! Doar un șir de minciuni.   

Şi nu numai de minciuni, dar și de lipsa de responsabilitate!  Florin, eşti dispus să joci la poker până şi banii de pensii. De mai bine de o luna mă țin de capul tău şi-ti spun repetat ca de vineri (26 nov) nu mai sunt bani de pensii și de alocaţii pt că i-ai luat la rectificare doar ca sa dai tu bine la cifre în postările de pe facebook.   

Cu toții i-am reproşat lui Orban că nu a negociat în interesul partidului. Dacă el nu a făcut-o, voi în interesul cui ați făcut-o? Cu siguranță nu al PNL!  Când am fost convinsă că negocierea lui Ludovic cu USR e proastă, m-am ridicat de la masă. La fel şi Rares, şi Robert, şi ceilalţi mi-ati dat dreptate. Cum arată negocierea făcută de voi, comparativ cu negocierea lui Orban?

Eu atunci m-am ridicat şi am plecat. Voi ce ati făcut acum? V-ați milogit la Ciolacu să prindeţi un colţ de pâine. Vă cer sa ieşiti voi acum public, să spuneti că ați negociat mai bine ca Orban!

Raluca Turcan:

În aceste negocieri, președintele partidului a negociat doar pentru el. Atât. Nimic altceva!!! Motivele? O sa le aflăm, cu siguranţă! Dar cu un preţ prea mare plătit de partid. Nu a existat niciun criteriu obiectiv pentru formarea propunerilor de miniştri. Niciunul. Aţi ignorat pana si cel mai important criteriu, cel referitor la rezultatele in alegeri (pe care PSD-ul, spre deosebire de voi, nu l-a ignorat).   

Si-atunci, va miraţi ca PNL se confrunta cu un asemenea val de critici, câta vreme voi acţionaţi in afara unei legitimităţi politice fireşti?    Închei spunând, momentul acesta este o rusine pentru PNL şi cred ca Preşedintele PNL ar trebui sa-şi depună demisia, impreuna cu echipa de negociere!  

Votul meu este împotrivă!”

Dan Motreanu: „Se impune un gest de onoare!

 Facebook Dan MotreanuDan Motreanu | Foto: Facebook

Vocea Ralucăi Turcan nu este singulară în partid. Liderul PNL Giurgiu, europarlamentarul Dan Motreanu, a postat, luni, un mesaj pe Facebook prin care îl acuză pe Florin Cîțu că a încălcat tot ce a susținut și promis la Congresul la care a fost ales în fruntea PNL.

„Niciunde în lumea aceasta NU îți poți încălca atât de repede și într-un mod atât de profund tot ceea ce ai susținut și promis pentru a te alege președinte de partid. Nu este permis! Nu poți câștiga Congresul cu un program și un mesaj puternic împotriva PSD, nu îți poți construi cariera politică doar pe acest discurs, expus într-un mod aproape «isteric» în timpul Congresului și apoi, după nici două luni de zile, să propui tot TU să se facă Guvern cu PSD și să duci negocieri nu doar pentru guvern de criză cu măsuri imediate, de criză, ci să ai negocieri pe teme care ne despart ideologic precum fiscalitatea, justiția sau viziuni constituționale”, a scris Motreanu.

Este absolut imoral și neprincipial, și chiar dacă pentru moment pare singura soluție pentru un Guvern stabil, ca “lider” politic al PNL nu mai ai nicio autoritate morală, niciun ascendent asupra liberalilor care au votat la Congres, pentru că probabil mulți te-au votat chiar pentru că te-ai prezentat anti-PSD în fața lor, și, din acest motiv, se impune un gest de onoare!

Dan Motreanu:
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă