Tupeu INCREDIBIL al șefului CJ Călărași! Vasile Iliuță a anunțat, mândru, că și-a vaccinat toată familia... peste rând - FOTO

1 lună in urmă 3

 Facebook.comFamilia vaccinată, peste rând, a lui Vasile Iliuță, președinte CJ Călărași Foto: Facebook.com

Tupeu incredibil al șefului Consiliului Județean Călărăși, trimis în judecată de DNA pentru fapte de corupție. Politicianul și-a vaccinat ilegal copiii chiar în spitalul pe care îl are în subordine, la două zile după ce a fost trimis în judecată. Vasile Iliuță nu pare deloc deranjat de faptul că a încălcat legea și că a forțat practic imunizarea sa și a întregii familii peste rând, în altă etapă decât cea stabililtă la nivel național de Comitetul pentru coordonarea campaniei de vaccinare în România. Președinte al CJ și șef interimar al PSD Călărași, Vasile Iliuță s-a și lăudat cu fapta sa pe Facebook și a mai și urat „sănătate, Călărași!”.  

DUMINICĂ, 28 FEBRUARIE 2021, 17:48

SURSĂ: Realitatea PLUS

AUTOR: Ioana Stanescu

În fotografiile postate pe Facebook, apar mai mulţi membri ai familiei lui Vasile Iliuță, care nu fac parte din nicio categorie inclusă în etapa a doua a vaccinării anti-COVID-19, fiind vorba de soția sa și copiii săi, tineri. 

„M-am vaccinat anti-Covid împreună cu familia la Centrul de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Călăraşi. O decizie responsabilă pentru ca pandemia să intre într-un proces de regres pe care îl doreşte întreaga omenire. #Sănătate, Călăraşi!“, a anunţat Vasile Iliuţă, preşedintele Consiliului Judeţean Călăraşi, pe pagina sa de Facebook.

Reamintim că doar cu două zile înainte de vaccinarea sa, preşedintele Consiliului Judeţean Călăraşi, Vasile Iliuţă, a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru abuz în serviciu, fals intelectual şi şantaj. Iliuţă nu ar fi aprobat plata salariilor pentru 10 angajaţi, deşi aceştia aveau decizii definitive ale instanţei, şi ar fi şantajat un procuror să nu-l trimită în judecată.

„Procurorii DNA Constanţa au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate,  a inculpatului Vasile Iliuţă, la data faptelor şi în prezent preşedinte al Consiliului Judeţean Călăraşi, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de abuz în serviciu, fals intelectual în formă continuată şi şantaj”, a transmis, miercuri, DNA.

Iliuță este acuzat că în perioada martie – iulie 2019 şi-ar fi încălcat atribuţiile de serviciu prevăzute de lege, în sensul că ar fi îngrădit dreptul la muncă al unui număr de 10 angajaţi din cadrul Consiliului judeţean Călăraşi.

„Concret, inculpatul Iliuţă Vasile nu a aprobat plata drepturilor salariale angajaţilor respectivi în condiţiile în care magistraţii Tribunalului Călăraşi au dispus suspendarea a două hotărâri ale Consiliului Judeţean Călăraşi în urma cărora cele 10 persoane fuseseră eliberate din funcţia publică pe care o deţineau. În aceeaşi perioadă şi în acelaşi context, inculpatul ar fi semnat două documente despre care ştia că sunt falsificate şi în care, cu ştiinţă, nu fuseseră inserate perioadele lucrate de persoanele vătămate în modalitatea de mai sus. Prin aceste demersuri, ar fi fost creat un prejudiciu în dauna angajaţilor respectivi în valoare totală de 134.203 lei, cuantificat în neplata drepturilor salariale”, potrivit procurorilor. 

Totodtă, aceştia precizează că, La data de 20 decembrie 2019, „inculpatul Iliuţă Vasile ar fi exercitat constrângeri asupra unui procuror pentru a-l determina să nu dispună trimiterea sa în judecată într-o cauză penală în care avea calitatea de inculpat”, potrivit DNA.

Dosarul pe numele lui Vasile Iliuță a fost trimis spre judecare la Tribunalul Bucureşti. 

Vasile Iliuță este în prezent președinte interimar al filialei PSD Călărași, din octombrie 2020. El a fost membru PNL până anul trecut, dar după ce a fost inculpat penal i s-a cerut retragerea, astfel că, ulterior, s-a înscris în PSD și a câștigat un nou mandat la CJ Călărași, la alegerile din 27 septembrie 2020.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă