Tulpina românească de Covid 19. Care sunt simptomele specifice

1 lună in urmă 15

Tulpina românească de Covid 19 ar putea fi confirmată. Florin Roşu, manager al Spitalului de Boli Infecțioase din Iași, susține că au fost recoltate probe de la mai mulți pacienți COVID pentru a fi efectuată secvenţierea și pentru a se vedea dacă a apărut o nouă tulpină a virusului SARS-CoV-2.

Apar manifestări ciudate ale bolii covid-19. Medicii din Iaşi, semnal de alarmă privind tulpina românească a virusului
”Da, din nefericire am observat o modificare în simptomatologia pacienților COVID care sunt infectați cu varianta Delta. În momentul de față pacienții se prezinta în triaj… cu forme ale bolii ce necesită suport din punct de vedere al oxigenoterapiei în doze mici. Discutăm undeva între trei până la cinci litri de oxigen pe minut. Ne-am dori să nu existe așa ceva, nu ne am dori să mai apărem și din acest punct de vedere în lumea medicală cu o tulpină românească. Acest semn e mai mult decât îngrijorător și anume necesarul crescut de oxigen într-un interval scurt, asta ne aduce semne mari de întrebare. Poate e aceeași tulpină Delta dar și-a schimbat tipicul sau discutăm despre o altă tulpină așa cum spuneam pune probleme foarte mari din punct de vedere al îngrijirii pacienților”, a declarat medicul Florin Roşu, manager al Spitalului de Boli Infecțioase din Iași.

Tulpina Românească a coronavirusului ar putea deveni realitate. Avertismentul terifiant al specialiştilor: „Ar fi cea mai mare tragedie”
AY.4.2, subvarianta mult mai contagioasă a tulpinei Delta, depistată și în Portugalia și Rusia

După ce Marea Britanie a anunțat că are infectări cu o nouă mutație a coronavirusului, derivată din Delta, cazuri de infectare au fost depistate și în Portugalia și Rusia.

În timp ce România se luptă cu valul patru provocat de tulpina Delta a coronavirusului, alte țări au o nouă amenințare. Este vorba despre o subvarianta mult mai contagioasă a tulpinei Delta. Anunțul îngrijorător a venit din Marea Britanie în urmă cu câteva zile. Ieri, Herman Berkovits, medicul lui Benjamin Netanyahu, spunea că și în Israel a fost depistat primul caz, iar acum și Portugalia și Rusia anunță că au detectat infectări cu Delta PLUS.

Autorităţile sanitare ruse au anunţat săptămâna trecută joi descoperirea unor cazuri izolate de COVID-19 cu subvarianta variantei Delta mai contagioase a coronavirusului SARS-CoV-2, transmite Reuters.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă