Tulpina din Marea Britanie circula deja in jumatate din judetele Romaniei. 136 de cazuri de infectie cu noua varianta a virusului

1 lună in urmă 1

Varianta SARS-CoV-2 linia genetica B.1.1.7 circula deja in jumatate din judetele tarii si exista o probabilitate mare de a cuprinde intreg teritoriul Romaniei in viitorul apropiat, a indicat, marti, Institutul National de Sanatate Publica, in analiza epidemiologica a primelor 136 de cazuri de COVID-19 din Romania confirmate cu noi variante ale virusului.

"Sunt necesare eforturi conjugate pentru realizarea secventierilor si comunicarea rezultatelor la DSP si CNSCBT cat mai curand dupa finalizarea investigatiilor de laborator, in vederea realizarii rapide a anchetelor epidemiologice si a instituirii masurilor necesare fata de cazuri si contacti, avand in vedere transmisibilitatea crescuta a acestei variante si, conform ultimelor evidente sosite din Marea Britanie, severitatea mai mare a bolii pe care o genereaza la varstnici", a evidentiat INSP.

Pana in prezent, in acest an, au fost comunicate la Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) 499 de secventieri finalizate in saptamanile 53/2020 - 07/2021, respectiv pana la data de 21 februarie 2021 inclusiv, dintre care 136 au fost confirmate cu VOC 202012/01 (linia genetica B.1.1.7).

136 de cazuri de infectie cu tulpina britanica

Aceasta corespunde unei rate de confirmare de 27,3%.

Pana la data mentionata, nu au fost detectate alte variante ale SARS-CoV-2 care determina ingrijorare, a subliniat INSP.

Rezultatele secventierilor au fost comunicate de patru laboratoare: INCDMM Cantacuzino, INBI Bals, MedLife si Universitatea "Stefan cel Mare" Suceava.

Conform INSP, cele 136 de cazuri confirmate cu varianta B.1.1.7 au provenit din urmatoarele judete: Arges (2), Bucuresti (80), Bihor (1), Braila (1), Botosani (4), Caras-Severin (2), Cluj (9), Constanta (1), Covasna (1), Galati (2), Giurgiu (1), Gorj (2), Hunedoara (1), Ilfov (5), Mures (1), Prahova (1), Suceava (5), Timis (11), Valcea (4), Vrancea (1), Vaslui (1).

De asemenea, potrivit analizei, cele mai multe cazuri confirmate s-au inregistrat la grupa de varsta 45 - 54 de ani. Marea majoritate a cazurilor (95,6%) sunt la persoane cu varsta mai mare de 25 de ani.

Mai puteti citi:

Cine este cu adevarat Diana Sosoaca, senatoarea pusa mereu pe scandalUn preot, urmarit national pentru ca fuge de condamnare, se plange pe YouTube de pedeapsa primita. Slujitorul Bisericii cu Luna a dat un tun de aproape doua milioane de euroVIDEO Cum sa adormi intr-un minut. Metoda "4-7-8" face minuniFOTO Ce bolid de lux conducea Florinel Coman cand a fost prins la volan cu 165 de kilometri pe oraInfractorii romani, afectati de Brexit: britanicii s-au saturat de ei si ii expulzeaza. "Nu stiu cum, dar o sa ma intorc. Fac aici 2.000-3.000 de lire pe zi"
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă