Tulpina britanică de COVID, descoperită la Constanța. Al cincilea caz confirmat oficial în România

1 lună in urmă 88

Tulpina britanică a SARS-CoV-2 a ajuns și la Constanța, fiind cel de-al cincilea astfel de caz confirmat în România. Este vorba despre un bărbat de 69 de ani.

Bărbatul de 69 de ani din Constanța, pensionar, a fost depistat cu noua tulpină B.1.1.7, informează Ministerul Sănătății.

„Bărbatul a început să aibă simptome de boală în data de 28 decembrie 2020, iar în 02 ianuarie 2021 a efectuat un test RT-PCR al cărui rezultat a fost pozitiv. În perioada 4 ianuarie - 6 ianuarie 2021 a fost internat în Constanța, după care, în data de 7 ianuarie 2021 ajunge într-o unitate medicală din București cu stare generală afectată. În data de 17 ianuarie 2021, pacientului i se recoltează o probă pentru un nou test RT-PCR ce revine pozitiv, se ridică suspiciunea infecției cu tulpina B.1.1.7, se face secvențierea cu confirmare astăzi, 26.01”, precizează sursa citată.

Autoritățile au mai transmis că bărbatul nu a călătorit în Marea Britanie și nici nu a venit în contact cu persoane infectate cu noua variantă de coronavirus.

MS mai arată că Direcția de Sănătate Publică din Constanța are în desfățurare o nouă anchetă pentru acest caz.

În prezent, pe teritoriul României au fost identificate cinci cazuri cu noua variantă de coronavirus SARS-CoV-2.

Editor : G.C.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă