Tulpina britanică a Sars-Cov-2 se răspândește în România. Încă 2 cazuri, confirmate la Cluj

1 lună in urmă 14

Încă două cazuri de infectare cu tulpina britanică au fost depistate la ClujÎncă două cazuri de infectare cu tulpina britanică au fost depistate la Cluj

Două cazuri de infectare cu noua tulpină a coronavirusului depistată în Marea Britanie, despre care cercetărorii spun că este mult mai contagioasă, au fost confirmate la Cluj. Din primele informații, persoanele testate pozitiv nu au călătorit în străinătate.

SÂMBĂTĂ, 30 IANUARIE 2021, 13:50

SURSĂ: realitatea.net

AUTOR: Irina Chirtoc

Cele două persoane infectate au 29 și 54 de ani, sunt rezidente în judeţ şi nu au călătorit în Marea Britanie.

”Referitor la cele două cazuri depistate cu tulpina britanică, este vorba de două persoane cu vârsta de 29, respectiv 54 de ani, cu domiciliul în alte judeţe şi rezidenţi în judeţul Cluj. Aceştia au fost confirmaţi pozitiv cu Covid-19, iar ulterior, în urma procesului de sintetizare a probelor, s-a constatat existenţa tulpinei britanice”, se arată într-un comunicat trimis, sâmbătă, prefectul Mircea Abrudean.

Potrivit sursei citate, cei doi au fost testați pozitiv în 14 ianuarie, dar a durat ”procesul de sintetizare aleatorie”. Starea lor de sănătate este bună, nefiind necesară internarea în spital. 
 ”Aceştia au fost izolaţi la domiciliu pe o perioadă de 14 zile, fiind depistaţi pozitiv cu Covid-19 în 14 ianuarie, starea lor de sănătate nu a necesitat spitalizare. Din ancheta epidemiologică nu a rezultat faptul că au călătorit în Marea Britanie sau că ar fi intrat în contact cu vreo persoană provenită din această zonă. Nu există niciun link epidemiologic între cele două cazuri”, se mai arată în comunicat. 

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă