Tulpina braziliană a Covid-19 a fost depistată și în Austria

1 lună in urmă 2

Variana braziliana a Covid a ajuns si in AustriaVariana braziliana a Covid a ajuns si in Austria

Austria a confirmat luni primul caz de infectare cu varianta braziliană a coronavirusului pe teritoriul său, descoperit la un bărbat din regiunea Salzburg, care a fost considerat un caz ”suspect”.

LUNI, 08 MARTIE 2021, 20:09

SURSĂ: Realitatea.net

AUTOR: Iulian Budușan

Austria a confirmat luni primul caz de infectare cu varianta braziliană a coronavirusului pe teritoriul său, unde varianta britanică este deja dominantă şi se regăseşte în circa două treimi din noile teste de COVID-19 pozitive, relatează agenţia Agerpres.

Cazul de infectare cu varianta braziliană a virusului SARS-CoV-2 a fost descoperit la un bărbat din regiunea Salzburg, care a fost considerat un caz „suspect” şi prin urmare s-a decis efectuarea unei secvenţieri complete a genomului. Astfel a fost „confirmată infectarea cu virusul mutant P.2, originar din Brazilia”, precizează guvernul regional din Salzburg.

Potrivit cercetătorilor, varianta braziliană a coronavirusului poate infecta şi persoane care au dobândit deja imunitate în urma unei infecţii anterioare cu o altă variantă a coronavirusului SARS-CoV-2 şi, la fel ca varianta britanică, este mai contagioasă.

Pe de altă parte, extinderea variantei britanice B.1.1.7 a contribuit în ultimele două săptămâni la o creştere cu 23% a ocupării paturilor în unităţile ATI din Austria. Tendinţa de agravare a pandemiei este reflectată şi de creşterea ratei infectărilor, care în ultimele şapte zile este de 181 de cazuri la 100.000 de locuitori, faţă de circa 100 cu aproximativ o lună în urmă. În ultimele 24 de ore au fost raportate în Austria 1.910 noi cazuri de COVID-19 şi 19 noi decese asociate acestei boli.

Nici România nu a scăpat de varainta sud-americană a noului coronavirus. Primele două cazuri de infectare cu varianta braziliană a coronavirusului au fost confirmate în România. Este vorba despre doi bărbați din București, în vârstă de 38 și 57 de ani, anunță Institutul Național de Sănătate Publică.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă