Tulpina braziliană a coronavirusului, confirmată și în România. Primele două cazuri, depistate în București

1 lună in urmă 1


Doi bărbați, în vârstă de 38 și 57 de ani, au fost confirmați cu varianta braziliană a coronavirusului, anunță Institutul Național de Sănătate Publică, într-un comunicat, citat de G4Media.


„Institutul Național de Sănătate Publică – Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile a fost informat, de către laboratorul INBI Balș, că în România au fost confirmate două cazuri de infectare cu SARS-COV-2, cu varianta braziliană P.1. a SARS-CoV-2”, se arată într-un comunicat al INSP.


Unul dintre cazuri este un bărbat în vârstă de 38 de ani, din București, simptomatic, având condiții medicale preexistente, fără istoric de călătorie și fără contact cunoscut cu caz confirmat cu COVID 19. „Sursa nu poate fi precizată”, precizează INSP, în comunicat.


Al doilea caz este un bărbat, în vârstă de 57 de ani, tot din București, simptomatic, având condiții medicale preexistente și care ar proveni dintr-un focar de colectivitate cu 3 cazuri, sursa posibilă fiind unul dintre colegi.


Noua tulpină de COVID raportată pentru prima dată în Brazilia, cunoscută sub denumirea P.1, este de până la 2,2 ori mai transmisibilă decât varianta inițială a SARS-CoV-2.


Tulpina braziliană a coronavirusului a fost depistată la trei zile după ce au fost confirmate și primele cazuri de infectare cu tulpina sud-africană.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă